image_pdfimage_print

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu 4%, în tranzacţii volatile, presate de datele slabe referitoare la cererea din China, de perspectivele economice negative la nivel mondial şi de un dolar american mai puternic, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în martie au scăzut cu 3,81 dolari, sau cu 4,4%, la 82,10 dolari pe baril, acesta fiind cel mai mare declin zilnic din mai mult de trei luni, informează News.ro.

Preţul ţiţeiului american a scăzut cu 3,33 dolari, până la 76,93 dolari pe baril, sau cu 4,1%, cea mai mare scădere din mai mult de o lună.

Ambele valori de referinţă au crescut cu 1 dolar pe baril la începutul sesiunii.

”Există o mulţime de motive de îngrijorare aici, situaţia Covid-19 din China şi teama de recesiune în viitorul apropiat pun presiune asupra pieţelor”, a spus Robert Yawger, analist la Mizuho.

Guvernul chinez a crescut cotele de export pentru produse petroliere rafinate, în primul lot pentru 2023. Traderii au atribuit creşterea aşteptărilor privind cererea internă slabă, deoarece cel mai mare importator de ţiţei din lume continuă să se lupte cu valuri de infecţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.