image_pdfimage_print

“În fiecare zi, acești domni penibili din Partidul Național Liberal, împrumută 383 de milioane de lei. Nu știu cât de mult realizează populația ce înseamnă aceste cifre și dacă se cunoaște faptul că acești bani au dobânzi uriașe, dar ne aflăm deja într-o situație extrem de dificilă.
Guvernul împrumută cu sutele de milioane zilnic, dar eu stau și mă întreb : Pentru cine împrumută acești bani ?
Alimentele s-au scumpit, oamenii au rămas fără loc de muncă, iar cei din categoriile oricum defavorizate și înainte de pandemie, sunt la fel de ignorați.
Unde se duc acești bani ?
Fiind „stare de urgență” v-ați împrumutat pe spatele românilor și a multor generații de-aici înainte, mințind că o faceți în interesul țării !
Ați făcut achiziții de la firme private (înființate peste noapte) după bunul plac. Ați profitat de situația în care România s-a aflat și se află pentru a vă îmbogăți !
Materialele de protecție achiziționate prin firmele voastre de doi bani au pus în pericol personalul medical (vă rog să vă aduceți aminte de imaginile surpsinse în Suceava la Serviciul de Ambulanță, unde angajații lipeau cominezoanele cu bandă adezivă, pentru că erau de proastă calitate). Ați cumpărat marfă de cea mai proastă calitate pentru a avea profit cât mai mare. Pe banii cui ?
Cum rămâne cu cei pe care trebuia să-i slujiți ?
Cum rămâne cu interesele țării, care nu mai au loc de cele politice și personale ?
Ministrul Câțu anunță cu surle și trâmbițe creștere economică. Hai nu zău ! În ce țară din lumea asta există creștere economică pe bani împrumutați ?
Cum poți îndrăzni să vii în fața milioanelor de familii distruse de această criză și a celor care au dat faliment, și să spui că România nu mai poate de bine și că suntem în stare perfectă din punct de vedere economic ?
Vă bateți joc de munca de ani de zile a unor oameni care au ales să rămână în România și să-și clădească aici o afacere. Au fost cei care au oferit locuri de muncă și care au sprijinit constant economia prin plata taxelor. Pentru ei cine se zbate acum ? Nimeni ! Absolut nimeni din Guvern nu este interesat de patronii firmelor românești care bat acum la uși închise. Sunteți interesați numai de campanii electorale și de câte procente puteți obține la alegeri..
Acestea sunt preocupările PNL pe timp de criză medicală și economică : alegerile și interesele partidului !
Uitasem să vă aduc în atenție un aspect foarte important, mai exact dobânda la care sunt împrumutați acești bani. România-și permite „luxul” de a se împrumuta la o dobândă de 20 de ori mai mare față de vecinii noștri din Bulgaria, că doar nu se împrumută din buzunarul celor din PNL, ci din banii publici, ăia pentru care-și crapă oamenii de rând palmele muncind.
Să vă fie rușine, domnilor liberali, pentru că nu sunteți în stare decât să „băgați” în datorii viitorul copiilor noștri și să vă bateți joc de tot ce are România”, a spus senatorul PSD Radu Preda.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.