image_pdfimage_print

Peste 4500 de persoane vor beneficia de sprijin din partea Primăriei Craiova si Direcției Generale de Asistență Socială.

În această perioadă dificilă, în care cu toții avem datoria de a ne proteja seniorii, și nu numai, prin evitarea expunerii persoanelor cu risc în afara locuințelor, autoritățile locale au identificat două posibilități concrete de ajutorare.

Joi, 26 martie, este supus aprobării Consiliul Local, proiectul de hotărâre prin care vor fi acordate produse alimentare de strictă necesitate la 4500 persoane, ce vor fi distribuite la domiciliul/reședința beneficiarilor de pe raza municipiului Craiova. Fiecare persoană va primi câte un pachet cu alimente în valoare de 60 de lei, iar fondurile totale alocate de Primăria Craiova acestor beneficii sociale sunt în valoare de 270.000 lei.

De cele 4500 de pachete vor beneficia persoane de peste 65 de ani, fără aparținători, cât și cei incluși în programul Solidaritate, derulat în fiecare an prin Direcția Generală de Asistență Socială: persoane înregistrate cu handicap neinstituționalizate, persoanele care au pensia mai mică de 710 lei, persoanele de peste 60 de ani fără niciun venit, șomeri și persoanele care beneficiază de ajutor social.

De asemenea, prin telefoanele 0351/171.892 și 0251/984, puse la dispoziție în special persoanelor de peste 65 de ani, singure, vor fi preluate și solicitările celor care nu se pot deplasa și solicită sprijin pentru a li se face cumpărăturile de alimente și medicamente. Astfel, apelurile acestora vor fi preluate de angajații Direcției Generale de Asistență Socială, care, alături de voluntari din cadrul Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Craiova, vor fi rezolvate cu prioritate.

De luni și până marți după-amiază, 24 martie, au fost înregistrate 126 apeluri, dintre care doar 4 solicitări de intervenție la domiciliul acestora pentru a li se cumpăra alimente și medicamente urgente – 2 pentru ziua de marți, 2 care s-au programat pentru ziua de miercuri. Restul apelurilor au fost din partea persoanelor de peste 65 de ani fără susținători sau altă formă de ajutor care au solicitat sprijin din partea Primăriei, urmând a fi înscrise în baza de date a Direcției Generale de Asistență Socială pentru a le fi acordate pachetele alimentare, imediat după ce va fi adoptată joi, 26 martie, hotărârea de consiliu local.

Suntem în acest moment în proces de identificare a tuturor persoanelor fără aparținători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.