image_pdfimage_print

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a pus în dezbatere publică proiectul de Lege privind instituirea salariului minim la nivel european. Acest demers are ca scop alinierea la Directiva Europeană 2022/2041 și respectarea prevederilor din Jalonul 392 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Propunerile, sugestiile și opiniile referitoare la acest proiect legislativ pot fi transmise la adresa de email dezbateri@mmuncii.gov.ro în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării anunțului pe site-ul ministerului.

https://www.mmuncii.ro/j33/images/Documente/MMSS/Transparenta_decizionala/20240611_proiect-lege-salarii-minime.pdf

„În vederea creșterii nivelului de trai și pentru ca, în timp, în câțiva ani, să asigurăm convergența cu veniturile din alte state din vestul Europei implementăm această Directivă privind salariul minim european, dar atingem și un jalon din PNRR pe aceeași temă. Guvernări anterioare de Dreapta din România s-au opus în Consiliul Uniunii Europene în privința adoptării Directivei privind salariul minim, dar imediat ce PSD a revenit la guvernare am schimbat poziția României în una pro Directivă și iată că astăzi intrăm în linie dreaptă cu transpunerea ei în legislația românească „, a declarat secretarul de stat al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Cristian Vasilcoiu.

Ministerul încurajează implicarea activă a societății civile, a sindicatelor, a patronatelor și a tuturor celor interesați, pentru a crea un cadru legislativ robust și reprezentativ pentru toți cetățenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.