image_pdfimage_print

Consiliul Județean (CJ) Dolj continuă seria investițiilor în sănătate prin finalizarea lucrărilor de renovare și modernizare a clădirii în care funcționează Clinica de Oncologie și cea de Dermatologie.

Evenimentul a avut loc astăzi, 14 mai, în prezența Președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a Primarului Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciuși a Ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea. Au fost prezenți, de asemenea,Prefectul Județului Dolj, Dan Diaconu, Secretarul de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Stelian Bărăgan și vicepreședintele CJ Dolj, Mihai Neațu.

Renovarea și modernizarea Clinicii de Oncologie are rolul să consolideze infrastructura medicală a județului, demonstrând angajamentul Consiliului Județean Dolj față de îmbunătățirea condițiilor de tratament și îngrijire a pacienților.Printre aspectele remarcabile ale acestor lucrări de modernizare se numără implementarea unor soluții inovatoare pentru creșterea eficienței energetice, reducerea impactului asupra mediului și creșterea stabilității structurale a clădirii. Clădirea dispune desisteme cu panouri fotovoltaice în vederea utilizării surselor regenerabile, de recuperatoare de căldură cu eficiență ridicată. În plus, au fost efectuatelucrări conexe, dotarea cu două lifturi exterioare, realizarea unei scări metalice pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, realizarea unei rampe noi pentru persoane cu dizabilități, recompartimentarea spațiilor aferente saloanelor și grupurilor sanitare.

Valoarea totală a proiectului este de 16.389.557,51 lei.

„Este un moment foarte important pentru Consiliul Județean, au fost finalizate lucrările la Clinica de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova și a fost demarată procedura de recepție. Știm cu toții în ce stadiu se afla acum câțiva ani clinica și ne-am dorit să o aducem la standarde europene pentru ca pacienții să fie tratați în condiții foarte bune. Am reabilitat o clădire degradată și o redăm spitalului pentru a începe funcționarea. Faptul că am reabilitat Clinica de Oncologie întregește un proiect mai vechi, pentru că împreună cu spitalul a fost achiziționat,prin Banca Mondială, un accelerator liniarde ultimă generație, la Clinica de Radioterapie. Am finanțat prin fondurile CJ Dolj reabilitarea buncărului unde se află aparatul de radioterapie. Am obținut autorizația de construcție, avem proiectul și în această lună vor fi scoase la licitație lucrările de execuție a unui Centru de Pediatrie și Oncologie Pediatrică. Va fi un proiect de 31 de milioane de eurocare va întregi un întreg sistem alături de Clinica de Oncologie și cea de Radioterapie”, a menționat președintele CJ, Cosmin Vasile.

Clinica de Oncopediatrie va fi finanțată prin Programul Național de Investiții în Infrastructura de Sănătate.

„Felicit CJ Dolj pentru această nouă investiție în domeniul sanitar și remarc că de ani buni, atât Primăria Municipiului Craiova, cât și CJ Dolj, nu ratează nicio axă de finanțare în ceea ce privește sănătatea, astfel încât am putut să ne modernizăm, de la an la an, toate spitalele pe care le avem în subordine. Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova s-a transformat în ultimii ani grație efortului pe care l-a făcut președintele Cosmin Vasile. Totodată, ne mândrim cu spitalele primăriei la care în fiecare an se investește o sumă de aproximativ 3 milioane de euro doar pentru igienizare, aparatură și mobilier. Pacienții au nevoie nu doar de condiții foarte bune de spitalizare, dar și de un confort psihic”, a menționat Lia Olguța Vasilescu.

Ștefan-Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a felicitat reprezentanții administrației locale și județene pentru realizările din ultimii ani:

„Apreciez viziunea integrată pe care președintele CJ Dolj și primarul Municipiului Craiova o au pentru dezvoltarea regiunii pentru că oricare dintre aceste obiective înseamnă mai multe locuri de muncă mai bine plătite. Să dispui de aeroport, de drumuri, înseamnă să ai mai mulți turiști, mai multe investiții în spațiile industriale, înseamnă ca locuitorii din Dolj să aibă oportunități, opțiuni și servicii sociale”.

Și Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a precizat faptul că investițiile în sănătate din ultimii ani au fost majore, 210 unități la nivel național au trecut prin proces de reabilitare și modernizare, eficiență energetică și majoritatea dintre ele au fost finanțate din fonduri europene.

„Județul Dolj și Municipiul Craiova sunt un exemplu în acest sens, un exemplu de “așa da”, de ceea ce înseamnă să folosești fiecare resursă financiară pentru un serviciu mai bun pentru cetățean. În perioada 2014-2020, județul Dolj a fost pe locul 5 în materie de contractare, cu 2 milioane de euro fonduri contractate. Finalizarea acestor proiecte i-a dus pe locul 1 la absorbția fondurilor europene, respectiv la un grad de absorbție de aproximativ 98%”, Adrian Câciu.

Tot în cadrul deplasării la Craiova, cei doi miniștri au vizitat șantierul noului terminal al Aeroportului Internațional Craiova unde au loc lucrări de modernizare și extindere a obiectivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.