image_pdfimage_print

“Primăria Municipiului Craiova continuă investițiile din domeniul sanitar. Astfel, au fost depuse, în vederea finanțării în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, trei proiecte privind dezvoltarea infrastructurii digitale în cadrul spitalelor din subordinea Primăriei Craiova.

Proiectele vizează achiziția de echipamente software și hardware, cu scopul îmbunătățirii actului medical, având numeroase beneficii atât pentru pacienți cât și pentru cadrele medicale.

Este vorba despre dezvoltarea infrastructurii medicale pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeș”, Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova și Spitalul Clinic Municipal ,,Filantropia”, astfel încât serviciile medicale de diagnosticare, stabilire și administrare a tratamentelor optime să fie mai sigure, iar medicii să poată accesa rapid dosarele electronice ale pacienților, rezultatele analizelor, etc. De asemenea, este urmărită îmbunătățirea comunicării între medici, asistenți medicali, farmaciști și alte cadre medicale, precum și accesul pacientului la propriul dosar medical.

Prin implementarea acestora, programele vor permite și optimizarea unor procese administrative, reducând timpul și efortul necesare pentru a le implementa, finaliza și implicit a le evalua.

Valoarea cumulată a celor trei proiecte se ridică la aproximativ trei milioane de euro, bani proveniți din PNRR”, a spus primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.