image_pdfimage_print

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova ne bucură în week-end cu două spectacole minunate, aduse în scenă de actorii: Oana Stancu, Adriana Ioncu, Marin Fagu, Iulia Cârstea, Ionica Dobrescu, Daniel Mirea, Alis Ianoș, Cosmin Dolea. Săptămâna Teatrului – ediția a X-a ne dăruiește, de asemenea, bucuria reîntâlnirii cu scenografiile Cristinei Pepino, într-o expoziție portret de creator care a încântat cu lucrările sale pline de fantezie multe generații de copii și adulți, și totodată ne mângâie sufletele cu jocurile ucenicilor păpușari, ajunși la finalul atelierelor din seria 30 ianuarie – 26 martie 2023.

Sâmbătă, 25 martie 2023, la ora 18:00 este programat spectacolul „Inimă de piatră“, după Wilhelm Hauff, scenariul şi regia Cristian Pepino, scenografie și proiecții video Cristina Pepino, muzica Dan Bălan, cu actorii: Oana Stancu, Adriana Ioncu, Marin Fagu, Iulia Cârstea, Ionica Dobrescu, Daniel Mirea, Alis Ianoș; voci: Mugur Prisăcaru, Rodica Prisăcaru, Cristian Pepino, Mihai Brumă-Uzeanu.

Ce alegi între o inimă de piatră care îți asigură nesfârșite bogății și o inimă vulnerabilă, caldă, dar care nu te apără de suferință? Spectacolul Teatrului Colibri Craiova invită privitorul, într-un cadru scenografic strălucitor, să ia parte la duelul inimilor într-o călătorie fantastică, muzicală, plină de umor și învățăminte.

Spectacolul se adresează unui public de peste 5 ani.

Imediat după spectacol, la ora 19:00, Teatrul Colibri Craiova vernisează Expoziția de scenografie „Cristina Pepino – PROVOCĂRI“, în Sala Studio, o expoziție ce creionează prin schițe și desene portretul de scenograf de referință în teatrul românesc, dar și peste hotare, al Cristinei Pepino, un creator care a încântat cu lucrările sale pline de fantezie multe generații de copii și adulți.

Duminică, 26 martie 2023, la ora 11:00 ne bucurăm de spectacolul „Crăiasa Zăpezii“, adaptare după H.Ch. Andersen, regia Laurențiu Tudor, cu actorii: Alis Ianoș și Cosmin Dolea, voice over: Ionica Dobrescu, Geo Dinescu, video mapping: Marin Fagu.

„Fie că suntem copii sau adulți, avem cu toții momente când din cauza cine știe cărui ciob, din cine știe care oglindă, începem să nu mai vedem lucrurile care ne bucură, ci doar pe cele care ne supără. La fel ca în povestea lui Andersen, tot ceea ce ne trebuie e un prieten care ne ia de mână, ne îmbrățișează cu drag și ne scoate din Palatul de Gheață.“ (Laurențiu Tudor, regizor).

Spectacolul se adresează unui public de peste 5 ani.

Tot duminică, 26 martie 2023, dar la ora 13:00, ucenicii atelierelor Fabricii de povești electroColibri, din prima serie a Stagiunii 2022/2023, se reunesc pe scena păpușilor. Este vorba de atelierele: Jocul de-a joaca (coord. Oana Stancu);  Primul pas pe scenă (coord. Alis Ianoș), Improvizăm  și  ne  distrăm  (coord. Robert Iovan); Joc, magie și păpușărie, Terapie cu păpuși și Descoperire prin teatru (coord. Geo Dinescu); Creatorul de păpuși  și  Puzzle Factory  (coord. Adriana  Teodorescu);  Copilărie în  culori,  Învățăm  să   ne  jucăm, Construim povești  și  Reporter special  (coord. Laura Pumnea),  Teatru de umbre  (coord. Marin Fagu); În fața și în spatele camerei (coord. Marin Fagu, Andreea Melinescu).

De la ora 17:00, Asociația culturală Pro Basarabia și Bucovina – filiala Craiova ne dăruiește, cu emoție și sensibilitate, evenimentul „Hai să-nfăptuim Unirea!“, dedicat Zilei Unirii Basarabiei cu România, eveniment prezentat de actrița Alla Cebotari.

Biletele pentru spectacolele Teatrului Colibri se pot procura de la agenție, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 / 16:00 – 19:00, iar duminica, între 10:00 – 13:00. Preț bilet: 13 lei / pers.

Mai multe informații se pot obține la tel.: 0251.412.473, pe www.teatrulcolibri.ro, www.facebook.com/TeatrulColibri.

După începerea spectacolelor, accesul în sală nu mai este permis! Persoanele care au bilete și întârzie le pot reprograma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.