image_pdfimage_print

Biblioteca Județeană organizează miercuri, 26 octombrie, începând cu ora 17.30, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumului „În anul în care Bartolo a decis să moară”, autor Valentina di Cesare, volum tradus în limba română de Carmen Theo Făgețeanu.

Valentina di Cesare estescriitor, ziarist cultural și director artistic al “Festival delleNarazioni” din Sulmona. Colaborează, printre altele, cu “Succedeoggi” și “La citta’”. Este originară din Castel di Ieri, provincia L’Aquila.

“Marta la sarta”, Editura Tabula Fati din Chieti, 2014, este primul său roman.Varianta în limba română este “Marta, croitoreasa”, volum apărut in traducerea doamnei Carmen Theo Făgețeanu în anul 2018, la EdituraAius.

Colaborarea literară a autoarei cu Editura Aiusși Carmen Theo Făgețeanu a continuat prin traducerea celui de-al doilea roman,”L’annocheBartolodecise di morile” ArkadiaEditore, “In anul in care Bartolo a decissămoară”, EdituraAius din Craiova.

Ca și in cazul primului roman, prefața inedită este semnată de criticul Gabriel Nedelea, iar postfața de prof. univ. dr. Elena Pîrvu.

La acest eveniment cultural, care va fi moderat de Nicolae Marinescu, vor participa, în calitate de invitați:Carmen Theo Făgețeanu, Elena Pîrvu, Gabriel Nedelea și Petrișor Militaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.