image_pdfimage_print

“În actualul context de crize profunde, suprapuse, este vital, nu doar pentru România ci pentru întreaga Europă, să fie cultivat fiecare metru de teren agricol. Mai multă producție înseamnă mai multă mâncare și prețuri mai mici.

Prin urmare prevederile strategiei Uniunii Europene ”From farm to fork”, pentru trecerea la o agricultură ecologică, trebuie reevaluate, Iar PSD îl susține deplin pe ministrul român al Agriculturii în demersul său de a obține acordul Comisiei Europene, în acest sens. România nu-și poate permite să renunțe la a mai cultiva 4% din suprafața sa agricolă”, a spus europarlamentarul Claudiu Manda.

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii:„Să laşi 4% din suprafaţa agricolă a unei ţări cum este România, cu 9,4 milioane de hectare de teren arabil, ar însemna aproape 300.000 de hectare necultivate. Nu cred că îşi permite nimeni la nivel european, la nivel global, să lase o astfel de suprafaţă neproductivă, mai ales a unei ţări cum este România, cu un sol atât de fertil”

Ministrul Chesnoiu a solicitat aseară la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, reevaluarea condiționalităților strategiei From Farm to Fork care este în centrul European Green Deal – Acordul Ecologic European.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.