Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat, miercuri seara, la Antena3, că actuala lege a salarizarii este „extrem de inechitabila”, spunând că în sistemul public  sunt salarii care au fost majorate la nivelul 2022, iar altele au rămas la nivel 2019, la fel și sporurile, unele aduse la nivelul 2022, altele au rămas la nivelul 2019.

Fostul ministru al Muncii în guvernarea PSD, Olguța Vasilescu a intervenit la Antena3 pentru a o acuza pe Turcan că nu știe legea salarizării și că pe ordonatorul de credite sporurile nu pot depăși 30% din veniturile salariale.

“Articolul 25 din Legea salarizarii 153/2017 prevede că suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusiv de hrană și vouchere de vacanță nu poate depăși 30 la sută! Și atunci de unde scot ei că sporurile pe ordonator de credit ajung și la 90 la sută? Unde au găsit sporul de calculator în lege? Mincinoși sau pur și simplu foarte slab pregătiți? Puneți mâna și citiți legea, nu mai bateți câmpii”, a spus fostul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.