image_pdfimage_print

Producătorul de sisteme de gips-carton Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, a înregistrat 250 de milioane de lei cifră de afaceri, în 2020, în creștere cu 6% față de 2019.

Evoluția pozitivă a companiei confirmă eficacitatea noii strategii de business a Grupului Etex la nivel global, de a investi tot mai mult în producția de plăci de gips-carton, pentru a furniza fiabilitate, performanță și soluții vizionare clienților. Creșterea față de 2019 vine, totodată, pe fondul recalibrării dinamicii pieței construcțiilor, caracterizată anul trecut de creștere pe segmentul rezidențial, de cererea de spații logistice, precum și de  necesitatea reamenajării și redimensionării spațiilor de birouri.

În 2021, compania estimează o creștere de 5-10% a afacerilor pe plan local și își propune să investească 5-6 milioane de euro într-o instalație de uscare a gipsului la termocentrala de la Rovinari a Complexului Energetic Oltenia, pentru asigurarea continuității materiei prime la fabrica de gips-carton din Turceni.

“Rezultatele în creștere de anul trecut confirmă încrederea Grupului Etex în piața locală și contribuie semnificativ la consolidarea poziției României în regiune. Piața construcțiilor din Europa de Sud-Est a fost unul dintre cele mai reziliente segmente economice în 2020”, a declarat Andrei Popa, directorul comercial al Etex Building Performance.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.