image_pdfimage_print

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a participat miercuri la evenimentul în cadrul căruia a fost prezentată evaluarea activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Oltenia“ în anul 2020, prilej cu care a evidențiat relația eficientă de colaborare între cele două instituții, materializată în investiții a căror valoare depășește 20 de milioane de euro.

„Prin activitatea depusă, dumneavoastră – personalul civil, subofițerii, ofițerii și conducerea inspectoratului – ați fost în linia întâi, într-un an deosebit de greu, un an cu provocări foarte mari, în care a trebuit să răspundem cu măsuri rapide și concrete pandemiei provocate de un virus cu care nu ne-am mai confruntat. Acum, la momentul analizei, ne sunt prezentate cifrele care dau măsura eforturilor depuse de-a lungul ultimelor 12 luni, însă știm că în spatele acestor cifre stau poveștile unor oameni, sacrificiile pe care fiecare dintre cadrele ISU Dolj a trebuit să le facă.

Cred că relația pe care noi, Consiliul Județean și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, am dezvoltat-o pe parcursul timpului reprezintă, cu adevărat, un model de bună practică. Am acționat împreună pentru creșterea gradului de siguranță și pentru îmbunătățirea condițiilor în care vă îndepliniți misiunea, printr-o serie de investiții și achiziții a căror valoare depășește 20 de milioane de euro.

Această conlucrare continuă acum cu noi inițiative. Este vorba despre o unitate pentru intervenții care va fi construită în proximitatea Aeroportului Internațional Craiova, dar și de un al doilea proiect, în colaborare cu ISU și cu Inspectoratul Județean de Jandarmi, care prevede dotarea cu echipamente pentru prevenirea și stingerea incendiilor forestiere și prin care completăm, totodată, sistemul de alarmare din Dolj.

Vă felicităm, vă asigurăm de întreaga noastră considerație și vă încredințăm de faptul că rămânem un partener stabil al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, cu deplina disponibilitate pentru cooperare în beneficiul comunității“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.