Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti, sărbătorită azi, a fost marcată la Craiova prin expoziţii cu vânzare de produse tradiţionale în Piața Centrală. Ceţăţenii au fost invitaţi să guste şi să cumpere preparate sută la sută româneşti prezentate de micii producători, produse apreciate pentru calitatea şi savoarea lor.

Evenimentul a fost organizat de SC Piețe și Târguri SRL Craiova împreună cu Primăria cu scopul de a promova produsele agroalimentare româneşti, de a susţine producătorii autohtoni în valorificarea produselor şi de a îmbunătăţi statutul producătorului român în lanţul alimentar prin încurajarea consumului de produse agroalimentare şi tradiţionale româneşti.

“E o zi foarte importantă pentru noi mai ales pentru că este decretată ca și zi națională a produselor agroalimentare românești. Județul Dolj și Oltenia în general este recunoscută pentru produsele naționale românești, iar noi ei din conducerea Primăriei am venit aici să dăm un mesaj de susținere a acestor productători locali mai ales că suntem într-o perioadă în care sunt foarte multe discuții în ceea ce privește produsele venite din import. Și atunci cred că cetățenii României, cumpărătorii trebuie să sprijine acești producători autohtoni și să vină să cumpere produsele lor”, a declarat administratorul public al Craiovei, Sorin Manda.

“O zi specială pentru producătorii autohtoni din județul nostru și nu numai , din întreaga Oltenie, o zi prin care ne dorim să punem în valoare produsele tradiționale românești, să venim cu ele pentru expunere în Piața Centrală ca acești comercianți autohtoni să poată vinde produse din propriile lor gospodării și ferme către cetățenii Craiovei și nu numai” a spus directorul SC Piețe și Târguri Craiova SRL, Alin Mărăcine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.