După apariția OUG nr. 75/14.05.2020, pentru punerea în aplicare a Deciziei ICCJ nr. 51/2019 cu privire la dezlegarea unor chestiuni de drept, FSNPPC a fost permanent în contact cu direcțiile generale de resort din Aparatul Central, cu Casa Sectorială de Pensii a MAI și cu inspectoratele generale, pentru aplicarea cu celeritate a prevederilor actului normativ menționat.

Precizăm din nou că organizația noastră nu a fost de acord, în integralitate, cu OUG 75, fapt pentru care continuăm acțiunile în contencios administrativ-fiscal, solicitând o recalculare mai avantajoasă a drepturilor cuvenite polițiștilor, inclusiv celor pensionați în intervalul de referință, în ceea ce privește salarizarea la nivelul maxim al funcției publice.

În context, vă informăm că, după acordarea drepturilor salariale aferente lunii noiembrie a.c., în cursul acestei luni, toți polițiștii vor primi 5% din cuantumul recalculat de MAI, corespunzător salarizării la nivel maxim, pentru perioada 01 februarie 2017-30 ianuarie 2020, sumă actualizată cu dobânda și inflația, așa cum prevede art. 39^1 din OUG 75.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.