Ana Georgescu, elevă la Colegiul Național Carol I din Craiova este alumna a programului FLEX (Future Leaders Exchange). Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 iar acum se află în cel de-al 28 lea an de existență. În tot acest timp a oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia și Asia Centrală. Programul presupune un an întreg de schimb de experiență pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și țările din regiune, pentru că liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine. În 2020-2021, aproximativ 900 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile că membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american.Familiile gazdă sunt selectate de către program, bursierii neputând interveni asupra acestei selecții, neputând alege familia gazdă sau orașul în care vor locui.

Actualul proiect, o tabăra online numită CoronArt urmărește să ajute liceeni din Craiova pe timpul carantinei, prin combinarea artei cu terapia. Așa cum o pictură sau o piesă muzicală poate spune ceva în moduri care sfidează descrierea, terapia prin artă oferă persoanelor care se confruntă cu provocări fizice, emoționale și cognitive noi căi spre înțelegere și auto-exprimare. Inscrierile vor fi deschise pana pe 19 Noiembrie, la ora 23:59.

Mai multe detalii despre proiect se află în documentul pe care l-am atașat, acesta fiind anunțul pe care mi-aș dori să îl publicăm.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.