image_pdfimage_print

“Guvernul PNL a dovedit că se poate . Fondurile europene nu mai sunt o himeră. Le putem obtine si am dovedit asta . Exista competența , expertiza și dorința necesare pentru a ne dezvolta pe fonduri europene..

Conform statisticilor în primele nouă luni ale anului 2020 s-a reușit atragerea sumei de  2,2 miliarde de euro şi există proiecte semnate pentru încă 3,2 miliarde de euro. Avem cea mai mare rată de absorţie a fondurilor europene din UE în acest moment.

Guvernul PNL a semnat contractele de finanțare pentru cele trei spitale regionale – Iași (investiție 500 mil. euro), Cluj (investiție de 540 mil. euro.) și Craiova (603 mil. euro), spitalele promise de PSD cu bani europeni încă din 2015.

Guvernul, prin ministerul Fondurilor Europene, s-a angajat în construcția spitalului județean Sibiu – o investiție anume proiectată de administrația județeană liberală pentru a se putea califica la finanțare europeană. Pe fondul crizei sanitare, 1,2 miliarde euro, fonduri europene nerambursabile, au finanțat deja în acest an dotarea spitalelor din România”, a declarat senatorul PNL Eugen Gioancă.

Autostrada Sibiu-Pitești

“În martie 2020, Guvernul Orban a deschis șantierul autostrăzii Sibiu – Pitești (25% din lucrările la primul troson sunt deja executate). În septembrie, Guvernul PNL a obținut de la Comisia Europeană 875,5 milioane euro fonduri nerambursabile , o primă alocare pentru finanțarea din Fondul de Coeziune a 53 din cei 122 de kilometri ai autostrăzii ce va traversa Carpații. Am fost de râsul lumii ca într-o sută de ani de Unire nu am fost în stare să străpungem Carpații cu o autostradă.

Guvernarea PNL a deschis în vară și calea către finanțare europeană a racordării populației la rețeaua de gaze naturale – facilitate de care polonezii și ungurii beneficiau încă din 2014. Programul „Reclădim România” a alocat un miliard euro fonduri europene pentru extinderea rețelei și racordarea gospodăriilor românilor la gaze naturale.

Am eliminat birocrația și corupția din zona fondurilor europene, iar lucrurile au început să se miște în sensul pozitiv . Vom dovedi că fondurile europene vor moderniza Romania”, a mai spus senatorul PNL Eugen Gioancă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.