image_pdfimage_print

 

La 60 de kilometri de Craiova, în mijlocul pădurii de stejar și gârniță, se află comuna Verbița. Așezare de nici 1300 de suflete, localitatea a pornit în ultimii ani pe drumul lung al modernizării. Oamenii au nevoi mari, iar administrația locală se luptă de mai bine de un deceniu să le împlinească și să transforme imaginea comunei. Atragerea de fonduri este lupta care se dă zilnic în primăria din localitate, pentru ca numeroasele proiecte de dezvoltare să poată fi finalizate. Așa se face că, în următorii patru ani, întreaga comună trebuie să fie asfaltată, apa să curgă la robinete, iar iluminatul public să fie asigurat din energie regenerabilă.

Marin Brăneci, edilul-șef, povestește că a întâmpinat multe probleme în procesul de modernizare a localității, dar promite că nu se va lăsa până nu își va duce la îndeplinire planul.

„Am reușit să accesăm un proiect cu finanțare europeană care ne-a permis să asfaltăm, să realizăm sistemul de canalizare și de apă, să construim un cămin cultural și un centru social. Până acum am amenajat 4 kilometri de drumuri comunale cu asfalt, dar avem și studiu de fezabilitate finalizat pentru încă 7,5 km. Este însă nevoie de finanțare pentru care trebuie să mă zbat” , explică primarul Marin Brăneci.

Cea mai mare nevoie a oamenilor din sat este accesul la apă potabilă. Primăria a construit deja un sistem de alimentare cu apă și canalizare în satul Verbița, iar în următorii ani este prevăzută și extinderea utilităților în restul comunei.

„Alimentarea cu apă potabilă este proiectul pentru care mă voi lupta cel mai mult pentru a-l duce la îndeplinire. Au fost probleme din cauza numărului mic de abonați, dar am realizat un plan de punere în funcțiune și, împreună cu autoritățile județene, vom găsi cea mai bună soluție. Apa potabilă va curge la robinetele localnicilor în cel mai scurt timp posibil”, dă asigurări edilul-șef.

Investiția în educație și în tineri este esențială pentru actuala administrație, astfel că va continua finanțarea unităților școlare, amenajarea unor spații pentru activități sportive și crearea unei echipe de fotbal.

„Școlile au primit tot ce aveau nevoie pentru începutul anului școlar în noile condiții impuse de pandemie. Școala și grădinița din satul Verbița au fost deja reabilitate, dar vom continua să facem investiții și în Verbicioara. Tot pentru elevi și tineri vrem să construim câte un miniteren de sport în fiecare sat, astfel încât orele de educație fizică să se desfășoare în condiții decente. Sportul este foarte important, de aceea am luat decizia de a reînființa echipa de fotbal. Aceasta va avea un nume reprezentativ pentru zona noastră împădurită. Se va numi Foresta Verbița și va intra în competițiile județene de anul viitor” , explică Marin Brăneci.

Pentru binele întregii comunități, dar și pentru reducerea poverii cheltuielilor de funcționare, edilul-șef vrea să construiască la marginea comunei un câmp voltaic.

„Energia regenerabilă este viitorul, iar noi putem să implementăm alimentarea cu energie electrică produsă de un parc fotovoltaic. Avem o suprafață de 3.000 metri pătrați cu o expunere la soare perfectă pentru amenajarea unui câmp voltaic. Energia produsă va asigura funcționarea iluminatului public și energia electrică pentru instituțiile din localitate, primărie, școli. Vom reduce astfel considerabil cheltuielile de funcționare”, încheie acesta.

Pentru a-și putea continua munca începută în urmă cu 12 ani, Marin Brăneci candidează pentru încă un mandat de primar din partea Partidului Social Democrat. Alături de el se află o echipă întreagă care îl va susține în demersurile începute.

„La Verbița este nevoie de continuitate pentru ca întreaga comunitate să beneficieze de avantajele unei comune europene. Am discutat deja cu primarul localității, am aflat care sunt nevoile acestei frumoase așezări și mi-am luat angajamentul că îl voi susține și îl voi ajuta să găsească finanțare necesară dezvoltării. Asfaltul și apa potabilă nu vor mai fi un lux, ci normalitate”, promite Cosmin Vasile, candidatul Partidului Social Democrat la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj.

Comandat de Partidul Social Democrat Organizatia Judeteana Dolj, CUI mandatar finaciar: 21200019

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.