image_pdfimage_print

“Propunerea legislativă despre care discutăm astăzi, pentru organizarea şi funcţionarea „Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu”, vine într-un context în care pe perioada acestei pandemii de Coronavirus s-a furat mai mult ca niciodată din pădurile României.

Cum de odată cu adoptarea stării de urgență, au crescut brusc și cantitățile de lemn transportat ?

Cum se face că expresia „a fura ca-n codru” a căpătat proporții inimaginabile de când a fost toată lumea obligată să stea în case ?

Cei care și-au umplut buzunarele tăind arbori tineri și punând la pământ sute de hectare de pădure în ultimele luni, sunt convins că nu au nici cea mai mică mustrare de conștiință și că dorm foarte bine noaptea.

Vă rog să aruncați o privire către știrile din ultimele zile, de când ploile au tot fost prezente.
Ce vedeți ? Nenorociri peste nenorociri, oameni rămași fără case (unii dintre ei nefiind prima dată în această situație) animale luate de viitură, oameni luați de viitură, alunecări de teren, destine nenorocite.

Eu am un sentiment de dejavu… dumneavoastră, dragi colegi, cum vă simțiți ?
Nu este posibil să ne aflăm iar și iar la coada Europei și să ne sabotăm propria țară, așa cum o fac unii dintre colegi, care știm că sunt dornici să nu se înființeze acest DNA al pădurilor, pentru că li se strică „planul de afaceri”.
Infracțiunile de mediu și tăierile ilegale sunt probleme reale și majore pe care România le are și care au devenit tot mai persistente în ultima vreme.
Profitând de faptul că turiștii nu mai puteau parcurge trasee montane, de faptul că localnicii nu mai aveau voie să părăsească locuința și nu în ultimul rând profitând de frica imensă indusă de Guvern, în acestă scurtă perioadă s-au realizat noi recorduri de transporturi ilegale și de tăieri ilegale.

Dragi colegi, astăzi trebuie să le oferim centățenilor româniei ceea ce-și doresc de foarte mult timp și ceea ce ne dorim și noi, cei de la PSD.

Trebuie să punem punct activităților care otrăvesc aerul și apa, transporturilor ilegale și tăierile haotice de lemn din pădurile României.

Avem nevoie de un„restart” al ecologiei românești pentru că sigur așa nu se mai poate continua.[ …]

Pentru că este un proiect important, pentru că este un proiect așteptat și pentru că este un domeniu care ne privește pe toți, grupul PSD votează acest Proiect de lege și sperăm să fie un moment al „trezirii” clasei politice în ceea ce privește protejarea resurseleor fantastice pe care le are România.

Vă mulțumesc și sper ca acest Proiect de lege să-i ducă pe acei oameni care ne otrăvesc aerul, apa, și ne taie pădurile, acolo unde le este locul, și anume : la pușcărie “, a spus senatorul PSD Radu Preda în intervenția de astăzi în cadrul plenului Senatului, referitoare la înființarea DNA-ului pădurilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.