Deşi au avut la dispoziţie câteva săptămâni pentru a prezenta un proiect de lege referitor la starea de alertă care să intre în vigoare în timp util, Guvernul liberal își arată din nou incompetența reuşind să  adopte o hotărâre privind starea de alertăcu totul neconstituțională.

 

“Bună dimineața România și bun venit în starea de derută!

Nu știu cât se înțelesese faza asta cu relaxarea, dar azi noapte, în 15 mai la ora 0:30, grupul de comunicare strategică ne-a informat că începând cu 15 mai nu vom purta doar măști ( încă foarte scumpe pentru mulți români), ci și faptul că ”instituțiile publice și operatorii economici care desfășoară activități comerciale sau de lucru cu publicul ce implică accesul persoanelor în interiorul clădirilor” trebuie să ia temperatura la intrare a celor care intră.

Mă întreb totuși, așa ca om care a stat în parlament până la ora 22.00 pentru a lucra la Legea care reglementează starea de alertă, cum se pot lua astfel de decizii printr-o anexă a unei hotărâri de comitet în mijlocul nopții a zilei în care intră în vigoare.
Mă întreb dacă sutele de mii de afaceri mici, magazine, saloane, bănci și instituții chiar au câte un scanner de temperatură în sertar și sunt pregătiți să verifice fruntea fierbinte la pășirea românului în spațiul închis.

Dragi liberali, cu tot respectul, nu ați știut de 60 de zile că vine ziua de 15 mai?
Ar trebui să aveți mai multă încredere în discernămîntul românilor, ar trebui să comunicați oamenilor măsuri aplicabile, la ore rezonabile și cu cerințe care să poată fi îndeplinite.
Nu uitați de sarabanda de amenzi neconstitutionale din starea de urgență și nu împingeți oameni spre limita răbdării pentru că e foarte posibil să nu vă placă deloc rezultatul final”, a spus senatorul PSD Radu Preda.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.