image_pdfimage_print

 

Licitația pentru furnizarea unui număr de 16 autobuze electrice a trecut de etapa depunerii de oferte. Au fost depuse două oferte pentru primele 16 autobuze electrice care vor circula în Craiova, iar acestea urmează să fie analizate în perioada imediat următoare.

Societățile care au depus oferte sunt următoarele:

– Bozankaya Otomotiv Mak. İml. İth. Ve İhr. A.Ş., Turcia

– Solaris Bus & Coach, Polonia

Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat de către Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, în data de 19 februarie 2020. „Iată că am trecut de prima etapă în licitația pentru primele 16 autobuze electrice. Acesta este unul dintre proiectele pentru care am demarat licitația înainte de semnarea contractului de finanțare. Iar procedura de licitație s-a desfășurat cu o clauză suspensivă ce ne permitea anularea unui eventual contract în cazul în care nu obțineam finanțarea. Dar, iată că am obținut această finanțare și, între timp, s-au interesat și doi operatori economici pentru a furniza aceste autobuze”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Proiectul presupune livrarea a 16 autobuze electrice și instalarea a 16 stații de încărcare lentă și 4 stații de încărcare rapidă pentru acestea, precum și semaforizarea și includerea în sistemul actual de management al traficului a 5 intersecții de pe traseele de autobuz, respectiv:

– intersecția 1: str. Amaradia, str. Adolf Waidman, str. George Enescu;

– intersecția 2: str. Caracal tronson 1, str. Caracal tronson 2, str. Gheorghe Chițu tronson 1, str. Gheorghe Chițu tronson 2;

– intersecția 3: str. Fratii Buzești, str. Al. Macedonski tronson 2, str. Caracal tronson 1;

– intersecția 4: str. Al. Macedonski tronson 2, str. Arieș tronson 2, str. Arieș tronson 1;

– intersecția 5: str. Al. Macedonski tronson 2, str. Bujorului tronson 2, str. Bujorului tronson 3.

Mijloacele de transport achiziționate prin proiect vor fi folosite pe următoarele trasee:

– traseul 1: Gară – Olteț – Spitalul Județean de Urgență – Romanești și Retur, cu o lungime de 11,4 Km și un număr de 21 stații de îmbarcare –debarcare călători;

– traseul 3b: stația 15 (plecare) – Amaradia – Olteț – Caracal – Bănie și Retur, cu o lungime de 19,7 km și un nr. de 32 de stații îmbarcare – debarcare călători;

– traseul 9: Craiovești – Calea Severinului – Calea București – Hanul Doctorului – Metro și Retur, cu o lungime de 24,6 Km și un nr. de 42 de stații de îmbarcare – debarcare călători.

Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 76.004.854,72 lei (inclusiv TVA).

Autobuzele trebuie să aibă o lungime de minim 17,5 metri și maxim 18,75 metri, o capacitate de minim 100 călători, o viteză maximă de 70 km/h, trebuie să fie dotate cu sistem încălzire și de răcire cu aer condiționat, echipament Wi-Fi, sistem management trafic CGMT, sistem audio-video informare călători, sistem numărare călători, sistem supraveghere video cu minim 7 camere, prize USB pentru încărcare device-uri pasageri.

Conform proiectului, în primele 9 luni de la semnarea contractului se va livra un prototip care va îndeplini toate condițiile impuse prin caietul de sarcini. Restul autobuzelor vor fi livrate într-un interval de 6 luni, începând cu a zecea lună de la semnarea contractului, respectiv:

– în luna a 10-a de la semnarea contractului – 4 bucăți

– în luna a 11-a de la semnarea contractului – 3 bucăți

– în luna a 12-a de la semnarea contractului – 3 bucăți

– în luna a 13-a de la semnarea contractului – 2 bucăți

– în luna a 14-a de la semnarea contractului – 2 bucăți

– în luna a 15-a de la semnarea contractului – 1 bucată.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.