Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate. Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici. Modificarea unui alineat din legea sănătății, prin ordonanță de guvern, liberalizează complet accesul spitalelor și clinicilor private la fondurile pentru programele naționale de sănătate.

“Sănătatea României nu este de vânzare. Guvernul PNL dorește privatizarea sistemului de sănătate acest lucru fiind evident în urma modificărilor aduse legii sănătății prin ordonanță de guvern în sensul liberalizării accesului clinicilor private la fondurile din programele naționale de sănătate.

Acest lucru va însemna accesul îngreunat la actul medical pentru persoanele cu venituri reduse, cetățenii fiind direcționați către sistemul privat. Nu era suficient pentru „gândirea liberală” aflată la cârma statului român să nu mai crească veniturile românilor astfel încât își doresc să mai taie un drept, dreptul la servicii medicale gratuite. Catalogăm acest demers ca o formă mascată de privatizare a programelor naționale de sănatate menite să devină o afacere de partid, o încălcare a drepturilor garantate prin constituție, o încercare de preluare a unui sistem important jucându-se astfel cu viețile românilor!

PSD se opune vehement acestui proiect și vom lupta cu toate armele pe care le avem la dispoziție pentru ca acest guvern să renunțe la programul „Distrugem România” pe care îl implementează de trei luni de zile”, a spus deputatul PSD Alexandra Presură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.