image_pdfimage_print

Președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea a făcut o vizită la Craiova pentru a vedea stadiul lucrărilor la stadionul de atletism din Craiova. Conform datelor, primii sportivi vor putea alerga pe pistă în luna aprilie.

Lucrările la stadionul de atletism au demarat pe mandatul Liei Olguței Vasilescu, cea care a luat hotărârea de a face un stadion pentru toți atleții din Craiova.

Ne despart câteva momente până când vom găzdui prima competiție pe Stadionul de Atletism.

Am avut astăzi o întâlnire cu Președintele Federației Române de Atletism, domnul Florin Florea, pentru a stabili un calendar competițional pe noul stadion de atletism pe care îl vom finaliza în acest an.
Am stabilit împreună ca la inaugurarea stadionului din luna Aprilie să organizăm și o competiție de atletism internațională. Este cea mai mare, mai amplă și completă investiție în infrastructura destinată competițiilor de atletism din România, fapt ce l-a surprins plăcut pe domnul Florea.

Cu ocazia acestei întâlniri i-am transmis intenția noastră de a organiza o competiție de nivel European pentru seniori pe acest stadion. Ne bazăm pe suportul Federației Române de Atletism pentru a ne depune candidatura la primul Campionat European disponibil”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Municipiului Craiova.

Aveți o bază sportivă impresionantă, deja concurați cu cele mai bune baze din țară. Pentru atletism sunteți în top. Faptul că aveți și pista de încălzire pe care doriți să o acoperiți vă dă un plus mare față de alte stadioane. Viitorul sportului este la comunitățile locale, iar în Craiova este un exemplu de bună practică. Chiar putem face o inaugurare cu o competiție de copii, vom lansa invitații pentru mai multe cluburi din străinătate. Este foarte bine că putem începe cu toate dotările, vă mulțumesc că ați făcut apel la noi pentru a veni cu expertiza pentru regulament, legat de organizare, de calendar și ce competiții se pot face la ce aveți dumneavoatră aici.

Cred că acest nou stadion va aduce comunității din Craiova, aceea dorință de a face atletism. Baza de aici este foarte bună și se vor muta foarte multe competiții naționale și internaționale la Craiova, ne putem gândi chiar și la o balcaniadă”, a declarat președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea.

Date tehnice stadion de atletism

Valoarea TOTALA a lucrărilor de execuție este de 46.518.437,56 lei cu TVA. Investitia este suportata din bugetul local.

Totodată, în 2019, a fost încheiat un contract pentru elaborare documentații (rapoarte) în vederea Certificării I.A.A.F. a obiectivului de investiții „Stadion de atletism cu capacitate de peste 5000 de locuri” cu un prestator recomandat de I.A.A.F. – firma AH Sport Consulting SRL. Redactarea rapoartelor pentru fazele determinante ale construcției vor fi parte a raportului final în vederea certificării și vor avea scopul de a oferi beneficiarului, respectiv Primăriei Craiova, garanția că antreprenorul căruia i-a fost atribuit contractul de execuție de lucrări își va îndeplini toate responsabilitățile legate de construcția instalațiilor de atletism în ceea ce privește cerințele de conformitate legale ale I.A.A.F., în scopul certificării stadionului de atletism la categoria de construcție I.A.A.F. cel puțin III (se dorește cerificarea stadionului la categoria II). La finalizarea construcției, se va întocmi raportul final de inspecție și măsurători realizat în conformitate cu cerințele I.A.A.F., raport ce va conține informații relevante din rapoartele intermediare de control. Raportul reprezintă o condiție prealabilă pentru emiterea unui certificat I.A.A.F. pentru stadion.

Date tehnice:
Arie teren 54 762,0 mp
Arie Construcții Desfășurată Corpuri A,B,C,D 9.873,70 mp
Arie Construcții Desfășurată Corp E (Nou) 233,2 mp
Total Arie Construcții Desfășurată rezultat 10 105,9 mp
Suprafață tartan (competiție, warm-up) 10.255,00 mp
Suprafață gazon – Teren Competiție 7.910,00 mp
Suprafață gazon – Teren Warm-up 5.240,00 mp
Clădirea principală a gradenelor (Corpuri A,B,C,D) va găzdui peste 5000 de locuri pentru spectatori (aprox. 5015), și dotări pentru sportivi, arbitri, media, etc. necesare desfășurării unor competiții omologate.
Copertină montată pe o structură metalică deasupra corpurilor B și C.
Instalație de nocturnă pentru terenul de competiție formată din 5 stâlpi de iluminat completată de reflectoare montate pe copertina aferentă tribunei oficiale.
Instalație de nocturnă pentru terenul de încălzire formată din 6 stâlpi de iluminat.
Zona de concurs
– Pista de alergare standard cu 8 culoare de alergare
– Groapă cu apă pentru cursa de alergare peste obstacole.
– 2 instalații pentru săritura în lungime și triplu salt în aceeași direcție, alăturate,
cu zone de aterizare la fiecare capăt , pentru a permite desfășurarea de simultană a două
competiții cu aceleași condiții pentru atleți.
– 2 instalații pentru săritura în înălțime.
– 2 instalații pentru săritura cu prăjina în aceeași direcție, alăturate, cu zone de aterizare
la fiecare capăt, pentru a permite desfășurarea de simultană a doua competiții cu aceleași condiții pentru atleți.
– 1 instalație combinată pentru aruncarea discului și ciocanului.
– 1 instalație pentru aruncarea discului în direcția opusă instalației combinate
– 2 instalații pentru aruncarea suliței, amplasate câte una în capetele opuse ale terenului.
– 2 instalații pentru aruncarea greutății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.