Olguța Vasilescu: Salariile profesorilor nu se mai măresc. Acum guvernează dreapta și nu totdeauna drept

0
1314

După ce Guvernul a anunțat că salariile profesorilor nu vor mai creşte la nivelul din 2022, de la 1 septembrie 2020, președintele Federației Alma Mater, Anton Hadăr, a spus că este uluit: “Nu pot să cred. Am negociat”.

„Aici sunt uluit, dacă premierul susţine acest aspect, pentru că am negociat, am discutat. Este drept că domnia sa de la început a fost reticent cu aceste creşteri, care sunt prevăzute în lege. Trebuie acordate pentru că sănătatea şi educaţia trebuie să aibă acest avantaj. Nu este o discriminare, atâta timp ştim bine că nu mai vine nimeni în sistemul de educaţie, nu mai putem face nici şcoală acum. Discriminare este ceea ce a făcut noi în ceea ce priveşte faptul că nu a permis cadrelor didactice universitare să mai predea, peste vârsta de 65 de ani, în comparaţie cu preuniveristarul căruia i-a permis”, a mai spus președintele Federației Alma Mater.

“Anton Hadăr e uluit! I-au promis, între cele două tururi de la prezidențiale, că respectă legea majorărilor salarile și acum anunță că nu vor să le mai dea banii… Deh, profesore, s-au dus vremurile când negociai cu oameni care își respectă cuvântul… Acum guvernează dreapta și nu totdeauna drept”, a spus fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.