Florin Cîțu bagă România în groapă, cu un nou împrumut la dobânzi uriașe: A mai luat aproape 650 de milioane de lei de la bănci.

Ministerul de Finanţe a atras luni 648 de milioane de lei de la bănci, în două emisiuni de obligaţiuni, la dobânzi de 3,78%, respectiv 5,07%

Ministerul a redeschis o emisiune de titluri scadentă în octombrie 2034 şi s-a împrumutat cu 188 de milioane de lei, faţă de nivelul de 200 mil. lei programat, la o dobândă anuală de 5,07%. La licitaţie au participat şase dealeri primari. Din valoarea nominală adjudecată, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 170 de milioane de lei, iar ofertele necompetitive au totalizat 18,2 milioane lei.

“În nici 30 de zile guvernul PNL mai „greșește o grindă” și împrumută sume colosale la dobânzi enorme, euro crește în ritm accelerat și deficitul a explodat. Incompetența se itește in fiecare zi, reformele liberale nu se văd defel, declarațiile alarmante ale miniștrilor PNL duc România în cap, comasarea ministerelor psd-iste se termină cu câteva sute de noi angajați în plus. Partidul își proptește in funcții cheie amantele, fii, rubedeniile, fini și afini precum și toți căratorii de mapă ajung de seara până dimineața secretari de stat, directori de companie națională sau măcar membru într-un consiliu de administrație bine plătit, deci așa arată protipendada liberală și astea sunt rezultatele incompetenței lor”, a spus senatorul PSD Radu Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.