image_pdfimage_print

Astăzi, în incinta Târgului Săptămânal din Bechet , un minor distribuia persoanelor aflate în piață, produse alimentare, în speță ulei de floarea soarelui împreună cu pliante ce conțineau inscripții politice aparținând Partidului Național Liberal și unuia dintre candidații la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis.

Incidentul a fost raportat la IPJ Dolj, unde au început cercetările pentru identificarea persoanei care împărțea mită electorală. Cazul a fost prezentat și de fostul ministru al Muncii, deputat Lia Olguța Vasilescu: „Astăzi, în piața din Bechet, reprezentanții PNL distribuiau ulei alegătorilor. De remarcat, că un copil a fost pus să facă această infracțiune, pentru a nu răspunde penal”.

“S-a depus o plângere la Poliție potrivit din care reieșea că un băiat împărțea alimente alegătorilor, precum și pliante electorale în orașul Bechet. Se fac cercetări pentru identificarea persoanei. Acesta riscă să se aleagă cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii pentru coruperea alegătorilor conform art. 386 CP, care se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Dacă tânărul are sub 14 ani, nu răspunde penal, însă va fi tras la răspundere cel care se dovedește că l-a determinat pe minor să facă acest lucru”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.