image_pdfimage_print

 

Începând cu luna octombrie, persoanele cu dizabilități pot beneficia de vouchere de până la 23.000 de lei, pentru a-și cumpăra echipamente asistive. Proiectul este unul finanțat din fonduri europene, accesat de guvernul PSD, iar beneficiarii sunt mii de persoane ale căror activități vor fi înlesnite, după cum a explicat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.

Viața a mii de persoane cu dizabilități urmează să fie înlesnită, datorită unui proiect accesat de guvernarea PSD, care le va permite acestora să-și achiziționeze echipamente care să le ușureze viața și care să le permită și integrarea pe piața muncii.

„Proiectul este unul de o însemnătate majoră pentru comunitatea persoanelor adulte cu dizabilități din România. Guvernul PSD a reușit să acceseze un proiect prin care mii dintre acestea să beneficieze de ajutor. Concret, este vorba despre vouchere care pot avea o valoare de până la 23.000 de lei, cu care beneficiarii își pot cumpăra echipamente care să le facă viața mai ușoară”, a explicat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu, membru în Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

Printre echipamentele care pot fi cumpărate prin acest proiect se regăsesc fotoliile rulante, protezele audio, elevatoarele, cititoarele pentru nevăzători, instrumentele ajutătoare pentru scriere sau desen, precum și instrumente robotizate. Valoarea totală a proiectului este de 23,5 milioane de euro.

„Această măsură este o șansă în plus pentru beneficiari la o viață mai ușoară și, de asemenea, la un loc de muncă și la o integrare corespunzătoare în societate. Numai în județul Dolj, la finele anului trecut, existau peste 15.000persoane adulte cu handicap, și toate acestea au nevoie de ajutor. Stigmatul asupra persoanelor cu dizabilități trebuie să fie, încet-încet, șters, iar astfel de proiecte vin să ajute la acest proces, unul anevoios, dar prin care România trebuie să treacă, la fel ca orice țară europeană”, a mai explicat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.

O altă facilitate inclusă în proiect este o subvenție lunară de 2.250 de lei pentru angajator, timp de 12 luni, pentru fiecare persoană cu dizabilități introdusă pe piața muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.