image_pdfimage_print

Ea a susținut în ședința comună a Comisiei pentru învățământ și Comisiei juridice o inițiativă legislativă care înăsprește pedepsele pentru cei care vor îndrăzni să agreseze un profesor în timp ce-și desfășoară activitatea în școală.

“Orice agresiune (fizică sau verbală) asupra profesorilor trebuie sancționată drastic! Am susținut și astăzi propunerea legislativă privind învestirea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control cu exerciţiul autorităţii publice pe timpul şi în legatură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.
Colegilor din opoziție, care încercau să ne convingă ca nu e o inițiativă bună si că sunt puține cazuri, făcând o comparație cu agresiunile asupra elevilor care se produc la nivelul școlii, le-am spus clar și răspicat: Orice formă de violență în școală, indiferent dacă victima este elev sau profesor, trebuie aspru sancționată. Este extem de grav și când un cadru didactic este agresat în timpul exercitării profesiei și când un elev este agresat, indiferent cine sunt agresorii. Este imperativ să asigurăm un cadru legal care să le ofere atât elevilor cât și dascălilor siguranță în școală! Am votat pentru un raport de admitere al acestei legi și voi vota în plenul Senatului pentru lege așa cum am votat și pentru legea anti-bullying”, a declarat senatorul Lavinia Craioveanu.

“Eu am susținut-o in plenul comisiei si am votat pentru aceasta initiativa. Sper ca acum cei care intenționează sa perturbe activitatea cadrului didactic in școală se vor gândi de două ori pentru ca pedepsele pentru aceste fapte vor fi mult mai aspre. Sa nu uitam ca un act de agresiune asupra unui dascal aflat la catedra ii afectează emoțional si pe elevii din clasa. Este evident ca ora de curs nu se va mai desfășura corespunzătoare, poate chiar deloc. Doar potentialii agresori au de pierdut dupa promulgarea legii! Sper ca președintele Iohannis, el însuși profesor, nu crede ca violenta (fizica sau verbala) la adresa profesorilor aflati la catedra este un lucru fara importanta. Dupa ce va fi votata in plenul Senatului, legea va pleca la promulgare la președintele Iohannis”, a mai spus senatorul Lavinia Craioveanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.