image_pdfimage_print

Partidul Social Democrat vine în sprijinul familiilor de tineri, care sunt la început de drum printr-un program – O familie , o casă. PSD face prin acest nou program dovada determinării sale de a-i face pe tinerii români să rămână în țară să-și facă un rost aici, acasă.

“PSD lansează un nou program de importanță vitală pentru tineri, pentru familiile la început de drum! Este o nouă inițiativă a guvernării noastre, cu o profundă încărcătură și semnificație socială care sprijină puternic familiile tinere să își cumpere o locuință decentă și în egală măsură susține sectorul construcțiilor. Astfel propagă efecte benefice, în toată economia, asigură menținerea ori înființarea de noi locuri de muncă și dezvoltarea afacerilor”, a spus senatorul PSD Radu Preda.

Sub deviza ”O familie, o casă!” acest nou program va înlocui programul Prima Casă și oferă posibilitatea achiziționării unei locuințe confortabile în condiții extrem de avantajoase:

-Limita maximă a creditului este 66.500 de euro.

-Avansul este de minim 5% din suma solicitată.

-Dobânda este fixă și nu depășește 5,5%.

– Familiile cu un singur copil vor beneficia de reducerea cu 0,5 puncte procentuale a ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata Programului, în timp ce pentru familiile cu doi sau mai mulţi copii rata dobânzii va fi mai mică cu 1 punct procentual.
-Beneficiarii vor avea posibilitatea refinanţării creditelor obţinute în cadrul Programului Prima Casă.

– Pentru a spori interesul instituțiilor bancare și pentru a majora sumele alocate programului, se va mandata, pe lângă Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, şi Fondul Român de Contragarantare, în vederea emiterii de garanţii în numele şi în contul statului, în favoarea băncilor care acordă credite persoanelor fizice pentru achiziţia unei locuinţe în cadrul Programului.

o Cel mai important pentru cei interesați e că dobânda va fi fixă pe toată durata creditului. Prin urmare nu va mai exista spaima de până acum, că faci un credit cu o anumită rată, îți faci un plan, iar peste câțiva ani nu mai poți plăti pentru că ți-a crescut dobânda la bancă.

o Cei care se mută în locuința achiziționată prin acest program vor avea de achitat o rată mai mică, deci mai multe resurse financiare pentru achiziția bunurilor necesare într-o gospodărie.

o Foarte important! Programul are o largă accesibilitate, dat fiind se adresează persoanelor cu venituri mici. E relevant în acest sens faptul că nu se pot înscrie în acest program, de exemplu, familiile de două persoane care au un venit cumulat mai mare de 4.500 de lei. Pentru familiile cu unul sau mai mulţi copii, la data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale familiei nu pot depăşi valoarea de 7.000 lei.

– PSD face prin acest nou program dovada determinării sale de a-i face pe tinerii români să rămână în țară să-și facă un rost aici, acasă.

-Acum există locuri de muncă, salariile cresc, dacă mai au și o locuință, atunci cu siguranță mult mai mulți tineri vor decide să rămână în țară, alături de familii și de prieteni.

– Nu în ultimul rând sprijinim familiile care au copii. PSD are credința că statul trebuie să-i ajute pe tineri să își crească în condiții decente copiii, astfel încât, pe termen lung, să reducem deficitul de spor natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.