image_pdfimage_print

Marea Loja Națională din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova,
organizează Gala Excelenței în Oltenia, ediția a III-a, prilej cu care vom sărbători performanța din învățământul preuniversitar din cele 5 județe ale Olteniei și vom oferi premii pentru profesorii și elevii care s-au remarcat în cadrul concursurilor de mare prestigiu național și internațional, pe parcursul anului școlar 2023-2024. Evenimentul se va desfășura la Filarmonica Oltenia din Craiova, în data de 11 aprilie 2025, ora 14:00. Vor fi premiați 2 profesori și 5 elevi, câte unul din fiecare județ al Olteniei: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea. Valoarea fiecărui premiu este de 10.000 lei. Din programul evenimentului fac parte câteva discursuri, momentele de premiere și muzicale, susținute de către Orchestra simfonică a Filarmonicii Oltenia (Uvertura operei Carmen de George Bizet, Vals din Suita nr. 2 de Jazz de Shostakovich, La boda de Luis Alonso, „O, Fortuna” din Carmina Burana de Carl Orff).
Vor lua cuvântul dl. Cătălin Tohăneanu, Marele Maestru al MLNR, dna. Lia-Olguța Vasilescu,
Primarul Municipiului Craiova și dl. Dan Ștefan Spânu, din partea organizatorilor evenimentului, președintele comisiei juridice a Consiliului Local Craiova.
Prezentatorii evenimentului: dna. Ivona Stănculescu (director Filarmonica Oltenia din Craiova) și  Constantin Crăițoiu (moderator TV Oltenia 1).
Premii de excelență (an școlar 2023-2024) pentru elevi și profesori cu performanțe la concursuri de prestigiu național și internațional, precum olimpiadele naționale și internaționale.
Profesori
1. Georgiana-Corina Trancă este profesoarăde limba engleză la Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova. Deține titlul științific de doctor și este vicepreședinte și membru fondator al Asociației Profesorilor de Limba Engleză din Oltenia. A îndrumat elevii spre obținerea
performanței școlare și și-a motivat cu pasiune elevii să atingă rezultate excepționale,
materializate prin premii la etapele naționale și internaționale ale Olimpiadei de limba
engleză, precum și la alte concursuri școlare. A primit diploma de excelență pentru rezultate deosebite obținute la olimpiadele și concursurile internaționale desfășurate în anul școlar 2023-2024, din partea de Ministerului Educației, pe 17 decembrie 2024.
2. Maria Ciobanu este profesoară de geografie la Colegiul Național Carol I din Craiova, având o experiență de 30 de ani în învățământ. A fost inspector școlar pentru disciplina Geografie în perioada 2015-2021, este autoare de cărți și manuale de geografie pentru toate clasele de liceu și are o bogată experiență legată de Olimpiada Națională de Geografie: a fost membru al Comisiei Centrale a Olimpiadei de Geografie la nivel național (2013-2019, 2022-2024) și propune subiecte pentru fazele județeană și națională din 2015. În 2024, elevii pregătiți de doamna profesoară au obținut 4 premii la nivel național și internațional, culminând cu obținerea Medaliei de Aur la Olimpiada Internațională de Geografie, în Irlanda.
Elevi
1. David-Mihai Dumitrescu a obținut Medalia de Aur și locul I la Olimpiada Internațională de
Geografie, în Dublin, Irlanda, cu titulatura: „Best Geographer in The World” („Cel mai bun
geograf din lume”). În 2023 a câștigat medalia de argint, la Olimpiada Europeană de Geografie, desfășurată la Belgrad, Serbia. Este elev în clasa a XI-a, la Colegiul Național „Carol I” din Craiova și, pe lângă olimpiadele de geografie, a participat și la altele, obținând diferite premii, la limba engleză și scriere creativă.
2. Petronela Bușan a obținut Premiul I la Olimpiada Națională „Cultură și spiritualitate
românească” și mențiune la Olimpiada Națională de Religie. Este elevă în clasa a VIII-a la
Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu. A participat în total la 10 olimpiade naționale. Nu este prezentă în sală, deoarecese află la Râmnicu Vâlcea, unde participă la etapa națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română. Tot în acest an, s-a calificat la nivel național la alte două olimpiade, la Limba franceză și „Lectura ca abilitate de viață”.
3. Mălina Busuioc a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, iar anul trecut a participat la alte două olimpiade: Olimpiada Națională de Informatică Aplicată și Olimpiada Națională de Fizică. Este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Țițeica” din Drobeta-Turnu Severin. În anul 2019, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Națională de Matematică, iar în acest an a câștigat Premiul I la Olimpiada Județeană de Matematică, calificându-se pentru etapa națională. Este interesată să aprofundeze atât științele exacte, cât și cele umaniste.
4. Eduard Boștină a obținut Medalia de Aur la Olimpiada Națională de Informatică Aplicată
AcadNet. Tot în 2024, a câștigat Premiul I la Olimpiada Județeană de Informatică și a participat la Olimpiada Națională de Securitate Cibernetică. Toate aceste premii au fost obținute pe când era elev al Liceului Tehnologic Vitomirești, județul Olt. În prezent, este student în anul I la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București. Îi place să cânte la chitară și să joace fotbal.
5. Maria Avram a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Engleză, fază la care s-a calificat și în anul curent. Este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”din Râmnicu Vâlcea. În 2024, făcând parte din echipa României, a obținut Premiul I la Olimpiada Internațională de Limba Engleză, iar la individual a primit Premiul II. Tot anul trecut, a atins faza națională a Olimpiadei la Limba Franceză. Pasiunile sale sunt călătoriile, cinematografia, limbile străine și științele exacte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.