image_pdfimage_print

Primăria Craiova a eliberat recent autorizația de construire pentru modernizarea Pieței din cartierul Brazda lui Novac, marcând un pas important spre îmbunătățirea infrastructurii locale. Proiectul, care debutează în această săptămână, va fi de 1.266.192 lei fără TVA.

Noua piață este programată să fie finalizată până la data de 5 octombrie 2024. Amplasată pe același loc unde vechea piață a fost recent demolată, noua structură va ocupa o suprafață de peste 336 mp și va aduce numeroase îmbunătățiri atât pentru comercianți, cât și pentru consumatori.

“Primăria Municipiului Craiova a eliberat autorizația de construire pentru noua Piață Brazda lui Novac. Proiectul va începe săptămâna aceasta, după semnarea ordinului de începere a lucrărilor de către Piețe și Târguri. Investiția se ridică la valoarea de 1.266.192 lei fără TVA, la care se vor adăuga cheltuieli specifice activității de piață (sistem de climatizare, sistem de supraveghere, tarabe, vitrine frigorifice și sistem inteligent de taxare).

Termenul pentru finalizarea lucrărilor este 05.10.2024.

Vechea piață a cartierului Brazda lui Novac a fost deja demolată săptămâna trecută, iar pe același amplasament va fi ridicată o piață modernă, desfășurată pe o suprafață totală de 336,87 mp.

Noua piață va fi realizată din structură metalică, cu pereți și acoperiș din panouri sandwich termoizolante si panouri metalice decorative.

În interior, piața va dispune de:

-galantare pentru produse din carne și lactate dotate cu vritrine frigorifice,

-grupuri sociale,

-vestiare,

-un spațiu administrativ,

-aproximativ 40 de tarabe pentru comercializarea fructelor și legumelor.

Ne dorim ca această nouă piață să devină un punct de referință pentru cartier și să ofere condiții moderne și confortabile pentru toți cumpărătorii și comercianții”, a spus primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Modernizarea Pieței din Brazda lui Novac reprezintă un proiect esențial pentru revitalizarea zonei, aducând multiple beneficii pentru locuitorii cartierului. Piața va deveni un punct central al comunității, facilitând accesul la produse proaspete și contribuind la susținerea micilor producători locali. În concluzie, demararea lucrărilor de modernizare a Pieței din Brazda lui Novac este un pas semnificativ spre dezvoltarea urbană a Craiovei, reflectând angajamentul autorităților locale de a crea condiții mai bune pentru cetățeni și de a sprijini economia locală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.