image_pdfimage_print

Un simbol istoric al municipiului Craiova, Fântâna Popova, a fost readus la viață după finalizarea lucrărilor de reabilitare. Proiectul a fost parte a inițiativei „Promovarea incluziunii sociale și combaterea sărăciei în comunitățile defavorizate din municipiul Craiova”, finanțat prin Programul Operațional Regional.

Lucrările au inclus împrejmuirea fântânii, amenajarea peisagistică a zonei verzi și crearea unui spațiu de socializare dotat cu băncuțe. În plus, s-au efectuat reabilitarea bazinului de apă și a jgheabului aferent, refacerea tencuielilor și înlocuirea completă a acoperișului. Aceste îmbunătățiri asigură că Fântâna Popova își va păstra valoarea istorică și estetică pentru generațiile viitoare.

Proiectul nu s-a limitat doar la reabilitarea fântânii, ci a inclus și modernizarea infrastructurii rutiere din zonă. Străzile Mirăslău, Prutului, Nedeia și Popova au fost reabilitate complet, ceea ce contribuie la îmbunătățirea calității vieții în comunitățile locale.

Aceste investiții demonstrează angajamentul autorităților locale, în funrcte cu primarul Lia Olguța Vasilescu și al partenerilor europeni de a revitaliza zonele istorice și de a îmbunătăți infrastructura urbană, oferind astfel locuitorilor un mediu de viață mai plăcut și mai sigur.

“Am finalizat lucrările de reabilitare a Fântânii Popova, monument istoric, parte a proiectului finanțat din fonduri europene ”Promovarea incluziunii sociale și combaterea sărăciei în comunitățile defavorizate din municipiul Craiova”, finanțat prin Programul Operațional Regional. Lucrările au presupus împrejmuirea fântânii, amenajarea peisagistică a zonei verzi, amenajarea unui de spațiu de socializare, dotat cu băncuțe, lucrări de iluminat decorativ, reabilitarea bazinului de apă și a jgheabului aferent, refacerea pavimentului din jurul fântânii, refacerea tencuielilor, înlocuirea completă a acoperișului. Pe lângă reabilitarea acestei fântâni-monument istoric, proiectul cu finanțare europeană a mai presupus și reabilitarea totală a străzilor Mirăslău, Prutului, Nedeia și Popova”, a spus primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.