image_pdfimage_print

Miercuri, 22 mai 2024, de la ora 19:00, la Filarmonica OLTENIA va avea loc recitalul SUMMER VIBE! Acest concert cameral special va îmbina eleganța muzicii clasice cu vitalitatea jazz-ului, oferindu-le melomanilor o experiență unică. Programul serii va cuprinde două lucrări de referință din repertoriul de fuziune între muzica de jazz și cea clasică:

–          Claude BOLLING: Suita pentru flaut și „jazz” piano trio

–          Nikolai KAPUSTIN: Trio pentru flaut, violoncel și pian

Pianist de jazz, compozitor, aranjor și ocazional actor, CLAUDE BOLLING s-a născut în Franța, la Cannes. A scris muzică pentru mai mult de 100 de filme! Suita pentru flaut și jazz piano trio cu celebrul Jean-Pierre Rampal, o mixtură între eleganța barocă și swing-ul modern, a avut un mare succes, staționând în Billboard top 40 530 de sâptămâni (10 ani). 

NIKOLAI GIRSHEVICH KAPUSTIN, compozitor și pianist, a fost pasionat fuziunea între muzica  jazz și consacratele arhitecturi clasice. De la data compunerii (1998), Trio-ul pentru flaut, violoncel și pian a devenit în scurt timp una dintre piesele sale cele mai cunoscute. Construită tripartit, cu o energică mișcare de debut în manieră de jazz, o liniștită parte mediană și un final strălucitor, lucrarea permite fiecărui interpret să-și etaleze virtuozitatea și resursele instrumentului utilizat.

Artiștii invitați care vor da viață acestor compoziții sunt:

–          Yurii Tovarnytskyi (flaut)

–          Mihai Ungureanu (pian)

–          Atanas Krastev (violoncel, Bulgaria)

–          Ion Birovescu (contrabas)

–          Anna Tovarnytska (percuție)

Cei cinci muzicieni talentați vor crea o atmosferă vibrantă și rafinată, interpretând lucrări ce combină stilurile baroc, clasic și jazz într-un mod inovator și captivant. Publicul este invitat la Filarmonica Oltenia pentru a se bucura de o seară de muzică de calitate, într-o interpretare plină de energie și emoție.

Biletele pentru acest eveniment de excepție pot fi achiziționate de la agenția Filarmonicii Oltenia din Calea Unirii 16 sau online:

https://www.entertix.ro/evenimente/22321/concert-cameral-22-mai-2024-filarmonica-oltenia-craiova.html

Program agenție: luni-vineri, orele 10:00-18:00

Mai multe informații, la numărul de telefon 0251 414 698

Prețuri bilete: 40 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.