image_pdfimage_print

Lia Olguța Vasilescu și-a depus sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Municipiului Craiova. Alături de ea, la eveniment au participat președintele organizației PSD Dolj, europarlamentar, Claudiu Manda, președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, parlamentarii PSD de Dolj, Alexandra Presură, Iulian Badea, Eliza Peța, Alina Tănăsescu, Ion Prioteasa și Mihail Genoiu și candidații la funcția de consilier județeanpropușipentru alegerile din 9 iunie.

„Sunt foarte mulți oameni noi care nu au mai fost în Consiliul Local. Așa cum am spus și la depunerea candidaturii pentru Consiliul Județean, încercăm să dăm o șansă oamenilor tineri, avem și multe femei pe listă și ne ateptăm ca de acum încolo, pe viitor, dintre aceștia să se aleagă oamenii care, dacă au apetență pentru admininstrația publică, daca își doresc să slujească cetățenii, să poată să facă și un pas în sus. Sunt pe listă cinci consilieri locali dintre cei care au fost până acum din partea PSD, în zona eligibilă, sunt pe listă toți cei trei consilieri PER, tot în zona eligibilă, ceea ce înseamnă că am avut o colaborare foarte bună, atât cu domnul Antonie Solomon la Consiliul Județean, cât și în Consiliul Local. Eu am încredere că rezultatul va fi unul foarte bun și sigur că nu trebuie să ne oprim aici. Urmează încă șase săptămâni de campanie, poate cele mai grele.”, a spus președintele PSD DoljClaudiu Manda.

Lia Olguța Vasilescu, candidatul PSD pentru al patrulea mandat la Primăria Craiova, a vorbit despre proiectele finalizate și a prezentat oferta electorală pentru următorii patru ani.

„Vreau să le mulțumesc, în primul rând, celor aproape 40.000 de cetățeni ai Craiovei care au semnat pentru candidatura mea la primărie. Sper din toată inima să se prezinte și la vot și că toată populația cu drept de vot a Craiovei să se prezinte la aceste alegeri pentru că este foarte important semnalul pe care ni-l dă. De asemenea, vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei din echipa PSD Craiova care s-au implicat în această perioadă de pre-campanie electorală și care știu că se vor implica și în campania electorală, o campanie care ne așteptăm să fie mai plăcută decât a altor candidați și pentru faptul că în ultimii 4 ani, pentru noi a fost o permanentă campanie. Practic, noi am făcut campanie în fiecare zi prin ceea ce noi am reușit să realizăm până acum, prin modul în care am reușit să trasformăm orașul. Mă bucură foarte mult când merg pe stradă, când mă întâlnesc cu craioveni care îmi spun că sunt mândri de orașul lor. Este pentru prima oară când îi aud spunând acest lucru, până acum câțiva ani nu se întâmpla asta, acum mi se întâmplă foarte des. Aș vrea să vă spun și pe ce m-am concentrat în acest ultim mandat. Pentru mine prioritățile au fost strada, școală, spital și transport public și cred că asta s-a văzut. Toate spitalele primăriei sunt la nivel de standard european. Am și reușit într-unul din mandatele trecute să construiesc un spital nou, care a fost, de altfel, și primul construit după Revoluție. Îmi doresc din toată inima să reușesc să finalizez și Spitalul de Pediatrie pentru care partea de documentație este gata. Referitor la infrastructură, m-am concentrat foarte mult în ultimii ani de zile pe zona de periferie. În ceea ce privește școlile, de asemenea, am investit foarte mulți bani. Anul acesta avem aproape 60 de milioane de euro, bani care merg către capitolul învățământ. Transportul public, de asemenea, a fost schimbat în ultimii 2 ani, avem tramvaie noi, avem 111 autobuze care au fost achiziționate în ultimii ani și facem în continuare achiziții pe POR, astfel încât să putem să ne întindem cu transportul și către zona metropolitană. De asemenea, mă bucur să vă spun că anul acesta vom închide și cel mai mare proiect care a avut loc în Craiova, după Revoluție. Este vorba de aducțiunea Firului II Izvarna”, a spus candidatul PSD la Primăria Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Născută pe 18 noiembrie 1974, la Craiova, Lia Olguța Vasilescu a început cariera politică încă din adolescență devenind, la doar 17 ani, membră și fondatoare a Partidului România Mare. În momentul de față este unul dintre membrii emblematici ai Partidului Social Democrat. Pe plan personal, este casătorită cu Claudiu Manda şi are un băiat pe nume Robert Ștefan, născut în 2009. Este prima femeie din istoria României care a reuşit să ocupe funcţia de primar al unei reşedinţe de judeţ (primar al Craiovei în perioada 2012-2016).

Vă prezentăm lista de candidați pentru consiliul local Craiova depusă de PSD DOLJ:

1.Lia Olguța Vasilescu

 1. Lucian Dindirică. Are 45 de ani, este căsătorit și are un băiat în vârstă de 16 ani. Este prim-vicepreședintele PSD Craiova, licențiat în Teologie și Istorie, are un master în Dezvoltare Regională și doctorat în Istorie. Predă Antropologie și Management Cultural la Departamentul Arte și Media, la Facultatea de Litere.
 2. Aida Ionescu. Cu o reputație solidă și o experiență vastă în domeniul managerial și educațional,este apreciată ca fiind un lider potrivit pentru a contribui la dezvoltarea și prosperitatea comunității.
 3. Radu Marinescu. Avocat cu o mare notorietate națională și experiență profesională de peste 25 de ani, consilier al Baroului Dolj, din care face parte, ales neîntrerupt de către colegii săi din anul 2008.
 4. Ionuț Andrei. Are 32 de ani, este absolvent al UMF Craiova, Facultatea de Medicină, medic specialist oncologie medicală la Centrul de Oncologie Sf. Nectarie din Craiova, președinte al TSD Craiova, membru în biroul permanent municipal al PSD Craiova.
 5. Loredana Popi. Profesor cu dublă diplomă de doctor acordată de România şi Franța, a fost decorată de statul francez cu distincția de cavaler in ordinul ,,Palmelor academice” şi numită ,,ambasador alumni” de Ambasada Franței în România. Este directorul Liceului ,,Voltaire”de 7 ani, preşedinte a Asociației Române a Profesorilor francofoni, filiala Dolj.
 6. Octavian Marinescu. În vârstă de 35 de ani, căsătorit, tată, economist – a părăsit sectorul privat în 2020, motivat de convingerea că este esențial ca tinerii să se implice în politică și administrație publică. Ales pe listele PER consilier local al Municipiului Craiova în 2020, a făcut echipă alături de consilierii PSD și a sprijinit administrația publică locală.
 7. Dan Spânu. Născut în 1954 la Cetate, în Dolj, a terminat în 1980 Facultatea de Drept din cadrul Universității din București și a profesat apoi ca judecător la Curtea de Apel Craiova. Președinte al Asociației Magistraților din România și conferențiar universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității din Craiova, este membru PSD din 2020 și consilier local.
 8. Dan Păloiu. Economist de profesie, cu studii masterale în administrația publică europeană, este șef serviciu tehnic și intervenții în cadrul Direcției județene de servicii publice și utilități Dolj.
 9. Romeo Voicinovschi. A dezvoltat proiecte de succes pe plan local, reușind să fie un catalizator al dezvoltării durabile, într-o comunitate în care fiecare cetățean se simte parte a unei echipe unite și responsabile.
 10. Cosmin Gâdea. Absolvent al Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii din Craiova, inginer diplomat. Din 2013 până în prezent, este director al Centrului Judeţean de Aparatură Medicală Dolj.
 11. Ionuț Pîrvulescu. Director general la High – Tech Industry Park Craiova, este pregătit să înțeleagă dificutățile cu care se confruntă societatea privată a orașului nostru, așa încât, votul și deciziile luate în Consiliul Local, să vină în întâmpinarea nevoilor acesteia.
 12. Angelica Dinu. În vârstă de 42 de ani, activând in domeniul privat în construcții, are o vastă experiență în marketing și retail.
 13. Romulus Nicolicea. Deprofesie inginer, este absolvent al facultății de Automatică Calculatoare și Electronică din Craiova – inspector ANCOM- consilier local, unul dintre cei mai vechi membri PSD.
 14. Constantin Mogoșanu. Medic specialist Medicină Internă, absolvent al UMF Craiova, Facultatea de Drept și Administrație Publică Craiova, Master Managementul Serviciilor de Sănătate, consilier local în ultimul mandat, căsătorit, o fetiță.
 15. Bogdan Iliescu. Are 36 de ani, este secretar general TSD Craiova, absolvent al Facultății de Inginerie Electrică, absolvent al Facultății de Economie Administrarea Afacerilor, expert achiziții publice, căsătorit, 2 copii.
 16. Alin Ruiu. Născut pe 14 februarie 1980, de profesie economist în economie generală. Este absolvent al Facultății de Științe Economice secția Contabilitate și Informatică de Gestiune, masterand în Managementul Organizațiilor Publice.
 17. Sorin Tudor. Conducător de doctorat în domeniul Management, conferențiar universitar la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, director al Editurii Universitaria a Universității din Craiova, expert în Managementul proiectelor cu fonduri europene și activează în PSD din anul 1995.
 18. Bogdan Forțan. Are 37 de ani și este un tânăr politician masterand în economie și licențiat în drept. Are o vastă experiență combinată între mediul privat și administrația publică.
 19. Virgil Dragomirescu. Născut la 3.11.1956, în Craiova, de profesie economist, este actualmente Șef Centru în cadrul DGASPC Dolj. Este membru al PSD din 1991, cu o vasta experiență, atât pe plan politic, cât și profesional.
 20. Andra Dina. Are 35 de ani, absolventă a facultății de Sociologie,Secția Jurnalism și al celei de Administrare a Afacerilor, este un tânăr antreprenor și mama a unui băiețel.
 21. Marilena Rizescu. Lucrează în cadrul Universității din Craiova, post-doctorand pe teme de diplomație și relații internaționale româno-americane. Este redactor și expert implementare proiecte fonduri europene. Activează politic din anul 2012.
 22. Poenaru Alexandra. Medic specialist, doctor în Științe medicale, specializatăîn neurologie, este implicată în problemele oamenilor prin natura meseriei dobândite de-a lungul exercitării profesiei.
 23. Mario Petrișor. Licențiat în Economie și Administrare Afacerilor și masterand în management.
 24. Vlăsceanu Maria. Absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport Craiova și Masterand Management în Sport, fostă sportivă de performanță a handbalului craiovean la Clubul SCM Craiova.
 25. Ștefan Claudia. Are 43 ani, căsătorită, mama unei fete de 13 ani. Cu o experiență vastă în domeniul educației și al managementului, în cei 22 de ani de activitate, a avut privilegiul de a lucra în diferite roluri care au ajutat-o în dezvoltarea profesională. Este profesor, director, expert-formator.
 26. Badea Gabriel. Activează în domeniul privat ca administrator la două firme. Absolvent al Facultății de Transporturi din cadrul Universității Politehnice București și al Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice București, acumulând experiență în domeniul privat și lucrând pe cont propriu.
 27. Șerbănoiu Alex. Are 37 ani, este căsătorit, are 2 copii și este absolvent al Facultății de Inginerie Electrică și al Facultății de Educație Fizica și Sport din cadrul Universității din Craiova.
 28. Robert Stamin. Este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, specialitatea Medicină Dentară, absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Drept, specialitatea Administrație Publică, Master în Administrație Publică. Lector în cadrul mai multor congrese din sfera medical.
 29. Fierariu Georgiana Valentina. Are 30 de ani, este absolventă a Facultății de Medicină Generală, în prezent medic rezident pe specialitatea Boli Infecțioase la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Craiova.
 30. Dobrescu Alexandru. Este absolvent al Facultății de Drept Craiova și este implicat atât în studii de master la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, cât și în activitatea profesională în sectorul privat.
 31. Ciuican Andra. Are28 de ani, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, est medic rezident infecționist, anul 2, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș” Craiova.
 32. Vlad Piciorea. Are 27 de ani, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, medic rezident pneumolog, anul 2, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș” Craiova.
 33. Mugurel Ștefan.Are 44 de ani, inginer de peste 20 de ani în companii multinaționale (platforma Ford) din Craiova.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.