image_pdfimage_print

Asociația Națională de Dezvoltare Continuă a Tineretului din România ANDCTR, este o organizație dedicată dezvoltării personale și profesionale a tinerilor și copiilor care are misiunea de a contribui la educația și progresul acestora, cu accent pe cetatenia activa.

ANDCTR face parte din Consorțiul BeYOU, alături de alte 4 ONG-uri de tineret din Grecia, Cipru, Italia și Spania.

Proiectul BEYOU își propune să încurajeze responsabilitatea socială și inovarea, valorificarea și sprijinirea schimbării venite de la generațiile mai tinere care pot contribui la dezvoltarea contextelor lor comunitare prin participarea activă și inițiativele de dezvoltare conduse de tineri.

Obiectivul proiectului este de a susține tinerii din comunitatea noastră să planifice, să prezinte, să implementeze și să evalueze un număr de 4 proiecte comunitare per țară, care se adresează propriilor nevoi și contribuie la dezvoltarea incluzivă și durabilă în propriile comunități.

În ideile de proiect s-a pus accent pe egalitatea de gen, incluziunea socială, durabilitatea și cetățenia activă în domeniul tineretului și educației.

În urma procesului de selecție cele 4 inițiative comunitare câștigătoare sunt:

Teatru Comunitar: Povești locale, voci unite – coordonator proiect Niță Tania.

CreACTIV – ateliere de dezvoltare emoțională prin teatru pentru copii cu deficiențe de auz – coordonator proiect Petrică Antonio.

Senzorial–ateliere de promovare a activității fizice și comuniune cu natura ca factor de coeziune socială între copiii cu dizabilități și tinerii tipici din Craiova – coordonator proiect Tudoran Andreea.

Tinerii iau Atitudine–ateliere specifice de combatere a bullying-ul și excluderea socială în școlile și liceele din municipiul Craiova – coordonator Ovidiu Deaconescu.

Toate cele 4 proiecte se vor desfășura în municipiul Craiova în perioada Februarie – Aprilie 2024.

Proiectul BeYOU este finanțat prin programul Erasmus + și co-finanțat de Uniunea Europeană, incubator comunitar de tineret.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.