image_pdfimage_print

Artiștii Filarmonicii ”Oltenia” Craiova au bucuria să vă invite luni, 15 ianuarie 2024, la două evenimente speciale dedicate Zilei Culturii Naționale, recitalul ”Rapsodia română” și concertul Coralei Academice ”Dor de România”. Este o dată aparte pentru că vom sărbători împreună arta muzicală și poetică românească!

În prima parte a serii, începând cu ora 17:30, vă așteptăm la BANCA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI la recitalul ”Rapsodia română”, parte a proiectului ”Serate muzicale în clădiri de patrimoniu” ce are rolul de a evidenția arta interpretativă și frumusețea arhitecturală a orașului Craiova. Ansamblul cameral al filarmonicii oltene, condus de prestigiosul violonist Cristian PINTILIE, va interpreta capodopere precum ”Rapsodia română” de George ENESCU, ”Balada” de Ciprian PORUMBESCU și alte lucrări remarcabile din repertoriul național și internațional.

Apoi, de la ora 19:00, vă invităm la spectacolul intitulat ”Dor de România”, în sala de concerte a FILARMONICII ”OLTENIA” CRAIOVA. Va fi o călătorie în lumea valorilor autentice românești la care care revenim mereu pentru că ele nu se demodează niciodată. Dulcele vers eminescian din poezii ca ”Freamăt de codru”, ”Și dacă” sau ”Stelele-n cer” va fi însoțit de muzica unor compozitori de excepție precum Paul Constantinescu ori Vasile Timiș. Vocile vibrante ale artiștilor CORALEI ACADEMICE, dirijate de Bogdan BOTEZATU, vor fi muzica si poezia serii adusă la cea mai profundă emoție de talentata actriță Daniela NANE. Atmosfera va fi completată de sunetul celest al harpei și cel versatil al pianului, conferind un plus de savoare evenimentului.

Cultura este un element esențial al identității noastre, de aceea suntem încântați să vă oferim o întâlnire cu muzica românească de elită, cuprinzând atât genul intrumental, cât și pe cel vocal. Așteptăm cu nerăbdare să petrecem împreună o seară deosebită, plină de emoție și trăiri autentice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.