image_pdfimage_print

Evenimentul care face parte din cea de-a XVIII-a ediție afestivalului organizat de Opera Română Craiova va avea loc duminică, 19 noiembrie, de la ora 19.00, în sala Amza Pellea a Teatrului Național Marin Sorescu.

Gala Callas & Puccini este un eveniment muzical de excepție dedicat memoriei a două personalități emblematice ale artei lirice: legendara soprană Maria Callas și ilustrul compozitor Giacomo Puccini. Programul festiv al spectacolului include momente muzicale de referință din repertoriul universal, care vor fi interpretate de tenorul spaniol David Baños, soliștii Operei Române Craiova: Renata Vari, LiliaIstratii, Ion Timofti, Ioan Cherata, alături de Orchestra și Corul Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a maestrului Dumitru Cârciumaru.

În anul 2023, întreaga lume sărbătorește 100 de ani de la nașterea sopranei Maria Callas, iar anul 2024 va fi dedicat comemorării a 100 de ani de la moartea compozitorului Giacomo Puccini. SpectacolulOperei Române Craiova este un tribut adus celor două mari personalității ale vieții muzicale, contribuțiilor lor incontestabile în lumea operei și moștenirilor artistice remarcabile lăsate generațiilor viitoare.

Festivalul Internațional Elena Teodorini, ajuns la cea de-a XVIII-a ediție, este un eveniment cultural de notorietate organizat de Opera Română Craiova, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local Craiova. Ediția de anvergură din acest an s-a desfășurat timp de șapte săptămâni, în perioada 1 octombrie – 19 noiembrie 2023,oferind iubitorilor muzicii din Craiova și Râmnicu Vâlcea întâlnirea cu soliști aplaudați pe importante scene lirice internaționale, spectacole reprezentative din România, dar și cele mai îndrăgite producții craiovene.

Biletele pentru Gala Callas & Puccini pot fi achiziționate pe:
https://iticket.ro/event/gala-callas-and-puccini

sau la agenția Operei Române Craiova de la Sala Polivalentă, Bulevardul Ilie Balaci nr. 6,0351.442.471, agentiadebilete@operacraiova.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.