image_pdfimage_print

Oamenii au început să aducă schimbarea pozitivă în comunitățile lor prin sport.

Evenimentele sportive de strângere de fonduri sudează comunitățile și le oferă oamenilor ocazia să facă parte din schimbarea pe care și-o doresc.

 Primul eveniment de fundraising comunitar din Craiova – Semimaratonul Craiovei  organizat  pe 4 noiembrie 2018 de Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI)-  eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate – a adus împreună peste 400 de oamenicare au alergat pentru schimbările pozitive în care cred.

16.290 de lei a fost suma stransă în urma acestui eveniment, bani care au mers către fiecare dintre cele 10 cauze înscrise.

Cea de-a doua ediție organizată în data de 29 septembrie 2019 a susținut financiar 14 cauze și a adus la START 1200 de alergătorii. 37.990 lei a fost suma stransă în urma acestui eveniment.

Cauza pentru care s-a alergat la Semimaratonului Craiovei 2020 ediția a III-a ROGVAIV(A) („Totul va fi bine!”)  a fost susținerea Fondului Local de Investiții COVID19 – susținerea sănătățiisistemului de educație din Craiova pentru gestionarea situației provocată de criza COVID19.126 de alergătorii s-au înscris în anul 2020. S-a alergat în intervalul 20 iulie – 20 septembrie 2020. 10.080 lei a fost suma colectată în urma  acestui eveniment.

Duminică, 09 octombrie 2022 a avut loc cea de-a patra ediție a „Semimaratonului Craiovei” – singurul eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate. Evenimentul s-a bucurat de o participare de cca. 1500 de persoane! 64.885 lei a fost suma strânsă în urma acestui eveniment, bani care au mers către fiecare dintre cele 8 cauze înscrise.

 Cea de-a cincea ediție a Semimaratonului Craiovei se va organiza duminică 22 octombrie 2023, pe traseul: parcarea Sălii Polivalente – bulevardul Ilie Balaci –  Parcul Tineretului și retur.

10 sunt cursele la care se pot înscrie cei dornici de mișcare și fapte bune:

  • Semimaraton individual (21 km)
  • Semimaraton ștafetă 3 membri (21 km)
  • Cursa de 14 km
  • Cursa de 7 km
  • Cursa populară (2 km)
  • Cursa fotoliilor rulante (2 km)
  • Cursa copiilor (2-3 ani: 200 m, 4-5 ani: 300 m, 6-7 ani: 500 m, 8-9 ani: 600 m, 10-11 ani: 800 m, 12-14 ani: 1 km)
  • Cursa bebelușilor de mers de-a bușilea (0-2 ani: 50 m)
  • Canicross (1 km)
  • Cursa Familiei (1 km)

 Alergătorii celei de-a cincea ediții vor putea susține prin taxa de înscriere una dintre cele 10 cauze:

1.“Stop Analfabetism drept Moștenire” (SAD)- promotor: AsociațiaRomână a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI)

Alergătorii vor susține stoparea analfabetismului din România. Prin gestul lor, 536 de copii din școlile pilot din Afumați, Băilești, Amărăști, Prapor, Valea Stanciului, Horezu Poenari, Malu Mare, Gighera, Siliștea Crucii și Galicea Mare vor avea acces la o educație bazată pe un curriculum integrat și atractiv, utilizând tehnologii moderne, învățarea contextuală și prinemoții.

2.”Câinii de SalvareînEducație” – promotor: Centrul Național de Educare Canină – CNEC

Educația cu animale este printre puţinele materii, cursuri și activități extracurriculare cu rezultate de peste 80% privind formarea, schimbarea, implicarea sau integrarea copiilor, tinerilor și adulților în societate și în pregătirea pentru salvarea populației în situații reale.  Câinii de căutare-salvare nu sunt un lux, ci o necesitate socială, educațională și sportivă, ce vin  în sprijinul societății civile, în cazuri reale de salvare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.