image_pdfimage_print

În cadrul Conferintei Judetene susținută la Filarmonica Oltenia Craiova, OFSD Dolj si-a ales conducerea.

In urma Conferintei Judetene, in fruntea organizatiei OFSD Dolj a fost desemnata Alexandra Presura.

De asemenea, a fost constituit si Biroul Executiv de conducere al OFSD Dolj, in functia de secretar fiind aleasa Mihaela Barbieru.

La conferinţa de alegeri au fost prezenţi presedintele PSD Dolj,europarlamentarul Claudiu Manda, prim-vicepresedintele PSD Dolj, Cosmin Vasile, presedintele PSD Craiova, Lia Olguta Vasilescu, impreuna cu Biroul Permanent Judetean al PSD Dolj.

In calitate de invitate la Conferinta Judeteana de Alegeri a OFSD Dolj au fost prezente doamnele:Rovana Plumb – europarlamentar, Corina Cretu – europarlamentar, Natalia Intotero – Ministrul Ministerului Investitiilor si Proiectelor, Simona Bucura – Ministru Muncii, Maria Grapini – europarlamentar, Maria Lazar – secretar OFSD Romania, Maya Teodoroiu – deputat, Mariana Cirstea – secretar general adjunct la Ministerul Fondurilor Europene, Manuela Catrina – subsecretar de stat – Directoratul National de Securitate Cibernetica, Anca Burdusanu – presedinte OFSD Gorj, Corina Sulger – presedinte OFSD Olt.

Temele dezbatute in cadrul Conferintei au fost:

  1. LEADERSHIP POLITIC, SUBREPREZENTAREA FEMEILOR ÎN POLITICA, EGALITATEA DE GEN
  2. ROLUL FEMEII CA EDUCATOR
  3. DEZVOLTARE PERSONALA. ADAPTABILITATE LA SCHIMBARE SI SUCCESUL FEMEII IN POLITICA
  4. BALANTA INTRE VIATA PERSONALASI VIATA PROFESIONALA

Ca fapt inedit, la finalul discursului prim-vicepresedintelui Cosmin Vasile, barbatii prezenti in sala au avut un mic protest, ridicand mai multe pancarte cu mesaje prin care cereau egalitate de sanse a barbatilor cu femeile din PSD Dolj.

Alexandra Presura:

”Bună ziua dragi colege și stimați invitați! Vă mulțumesc tuturor pentru prezența dumneavoastră astăzi! Este o onoare pentru mine să mă regăsesc în fața acestei adunări de doamne puternice și determinate, care au capacitatea de a aduce schimbări semnificative în comunitatea noastră! Astăzi avem șansa să ne conectăm la adevărate surse de inspirație, prin prezența invitaților noștri, împreună cu care vom dezbate teme prioritare, teme ce au în prim plan rolul femeii în societate și politică, atât la noi în țară, cât și la nivelul Uniunii Europene. În organizația PSD Dolj, femeile sunt susținute, de aceea în momentul de față, la nivelul județului nostru avem 4 femei parlamentar, 8 femei primari, 4 femei viceprimar, inclusiv la Craiova, 10 femei vicepreședinte PSD Dolj, și 97 de femei consilieri. În acest sens, mulțumim conducerii PSD Dolj pentru susținere și încredere”.

Discurs europarlamentar Corina Cretu:

”Judetul Dolj este cel mai performant in ceea ce priveste reprezentarea femeilor in politica. Am fost surprinsa sa vad clipul cu femeile din administratia locala. Reprezentarea la nivel national, in mediul rural, din pacate este un dezastru si ar trebui sa facem mai mult pentru aceste femei. Femeile reprezinta jumatate din populatia tarii si eu nu va ascund faptul ca eu sunt produsul acestei egalitati de gen care a fost cumva impusa de Uniunea Europeana. Nu ar trebui sa privim ca pe o exceptie faptul ca femeile pot face politica. La nivelul Uniunii Europene s-a lansat o mare campanie de a elimina stereotipurile conform carora femeile nu pot face politica. Aveti aici exemplul cel mai bun, doamna Lia Olguta Vasilescu care a trecut prin multe dar cu perseverenta, a crezut in echipa si in ea, a reusit sa depaseasca toate obstacolele pe care le-a avut si a schimbat acest oras”.

Discurs presedinte PSD Dolj, Claudiu Manda:

”Salut prezenta doamnelor invitate si a colegilor. Faptul ca la Conferinta Judeteana de Alegeri a OFSD avem trei doamne europarlamentar, trei ministri, dintre care doua doamne si pe colegul nostru domnul Adrian Caciu, si secretari de stat arata pretuirea si respectul pe care PSD Dolj si OFSD Dolj le-au castigat la nivel national. Este meritul intregii echipe, al Organizatiei de Femei si vreau sa va multumesc tuturor doamnelor si colegilor din PSD Dolj pentru ca prin tot ceea ce faceti la nivelul administratiei si politicii ma faceti sa fiu mandru de voi!Ma faceti sa merg la Bucuresti cu pieptul in fata spunand ca reprezint una dintre cele mai puternice organizatii din tara. Daca vorbim de numar de voturi sau procente am fost in ultimii zece ani de zile in top 3. Le spun bun venit in PSD noilor membre si le multumesc doamnelor care performeaza in politica si administratie!Ne mandrim cu rezultatele voastre si va rog sa o tineti tot asa! Va rog sa ma sustineti ca anul viitor, la alegerile locale, pe fiecare lista de consilieri locali in zona eligibila sa se regaseasca cel putin o femeie, cel putin un tanar si presedinta OFSD Dolj sa ocupe un loc in Parlamentul Romaniei. De asemenea va propun ca domnul ministru Adrian Caciu sa fie locul 1 pe lista de candidati la Camera Deputatilor si candidat pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Dolj sa fie actualul presedinte, Cosmin Vasile, cu domnul Antonie Solomon vicepresedinte, pentru ca in viitor ni se va alatura si cu acte si va face parte din echipa. La Primaria Craiova va propun drept candidat pe Lia Olguta Vasilescu. Va multumesc pentru tot si felicit noua presedinta a OFSD Dolj, pe Alexandra Presura, un om care a performat la nivelul Organizatiei de Tineret si sunt convins ca o va face si la OFSD!”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.