image_pdfimage_print

Astăzi 22 mai 2023, la Aeroportul Internațional Craiova au fost inaugurate două corpuri de clădiri noi: terminalul de sosiri în partea de est a terminalui existent, iar terminalul plecări în partea de vest a terminalului existent. Cele două clădiri sunt alipite fiecare la clădirea existentă pe câte o latură.

Suprafațe aferente extinderilor:

  • construita terminal plecări: 941.81 MP
  • desfășurată terminal plecări: 1122.98 MP
  • construită terminal sosiri: 567.85 MP
  • desfășurată terminal sosiri: 1127.08 MP
  • construită extindere: 1509.66 MP
  • desfășurată extindere: 2250.06 MP

Extinderea corpului plecări va prelua zona de checkin, fiind deschise 8 ghișee noi și va avea ca funcțiune principală zona de checkin și secundar birouri, la etaj.

Extinderea corpului sosiri va prelua o parte din procesul de control pașapoarte, sosiri și preluare bagaje și va avea ca funcțiune principală zona de preluare bagaje și birouri, la etaj.

Valoarea contractului este de 27.443.137,47 LEI fără TVA, și a fost finanțată în totalitate de către Consiliul Județean Dolj.

La inaugurare au participat domnul Președinte al Consiliului Județean Dolj – Cosmin Dorin Vasile, doamna Primar al Municipiului Craiova – Lia Olguța Vasilescu, domnul Secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Bogdan Pășcuț, domnul Prefect al Județului Dolj – Dan Diaconu, domnul director general al Aeroportului Internațional Craiova  – Sorin Manda și domnul Mircea Dumitru – membru al Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Aeroportul Internațional Craiova.

Ambele corpuri sunt inaugurate în contextul în care aviația civilă a revenit și chiar a depășit anul de referință 2019, Aeroportul Internațional Craiova înregistrând deja o creștere a numărului de pasageri față de anii precedenți. Aceste extinderi au menirea de a fluidiza traficul de pasageri, în special în sezonul estival care se anunță unul aglomerat, pe lângă cele 10 destinații regulate operate de compania WIZZ AIR urmând să înceapă cu luna iunie și charterele turistice către principalele destinații de vacanță: Antalya, Monastir, Cretă și Rhodos.

Până în prezent, la 10 ani de la inagurarea primului zbor operat de compania aeriană Wizz Air către Milano-Bergamo, peste 3 milioane de pasageri au trecut pragul Aeroportului Internațional Craiova, iar prognozele sunt favorabile, oltenii fiind dornici să călătorească din nou, după perioada de restricții de aproape 2 ani, în care zborurile au fost afectate serios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.