image_pdfimage_print

“A fost semnat contractul pentru un nou proiect finanțat din fonduri europene. Este vorba de 3,5 milioane de euro pentru „Modernizarea sistemelor de gestionare a deșeurilor în municipiul Craiova prin construirea de insule ecologice digitalizate”, proiect depus de către Primăria Municipiului Craiova, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Prin aceste noi fonduri europene atrase, se va finanța achiziția a 150 de insule ecologice digitalizate, supraterane, compuse din câte 5 containere. Noile insule ecologice vor colecta separat deșeuri de hârtie și carton, deșeuri metalice, deșeuri de sticlă, deșeuri biodegradabile și deșeuri reziduale.

Vor fi colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate, precum și persoanele care introduc deșeurile în noile containere, iar datele vor fi utilizate într-un sistem digital, instrument de monitorizare și raportare.

Achiziția va fi realizată prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, iar operarea acestora va fi realizată de către operatorul de salubritate”, a spus primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.