image_pdfimage_print

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj se alătură și anul acesta Casei de Cultură a Municipiului Calafat, Școlii Gimnaziale „Constantin Gerotă“ și Liceului Tehnologic „Ștefan Milcu“ și celebrează Ziua Unirii Principatelor Române – 24 ianuarie 1859, sub genericul „Istorie și tradiție“ – ediția a III-a.

Evenimentul va avea loc joi, 19 ianuarie 2023, între orele 11:00 – 13:00, la Școala Gimnazială „Constantin Gerotă“ din Calafat, și reunește expoziții de pictură și desene, o masă „Dolju-n bucate“ cu preparate tradiționale și un program artistic animat cu scenete, poezii, jocuri și cântece populare.

Mica Unire este motiv de mare bucurie pentru toți participanții la eveniment și reușește în fiecare an să pună în armonie generații diferite, să fie o trainică și frumosă lecție de istorie.

La edițiile trecute ale proiectului „Istorie și tradiție“ ne-am bucurat de expoziții ce au reunit un număr însemnat de cusături pe etamină și zeci de desene și picturi, toate inspirate de marea sărbătoare a Unirii Principatelor Române din 24 ianuarie 1859.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.