image_pdfimage_print

În topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa se află și cel de la Craiova. Administrația locală a reușit și în acest an să realizeze un târg de Crăciun la înălțime, după ce anul trecut, Craiova s-a situat pe locul 6 în Europa în topul celor mai frumoase târguri.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, se ocupă în fiecare an de organizarea ca la carte a târgului de sărbători, ce durează toată luna decembrie și reușește să aducă orașul pe locul fruntaș atât în țară, cât și în Europa.

Cu un million de luminițe, Craiova concurează cu piețele tradiționale de la Viena, Praga, Budapesta sau Bruxelles. Site-ul official de informare pentru spațiul Schengen, schengenvisainfo.com, include și Târgul de Crăciun din Bănie, care ar fi printre cele mai frumoase în aceasă iarnă. Acest lucru va aduce numeroși turiști în Craiova, care se vor bucura de un peisaj de poveste cu ocazia sarbătorilor de iarnă.

  1. Basel, Elveția

Orașul elvețian are o tradiție îndelungată de a sărbători Crăciunul, câștigându-şi în timp renumele de a fi cel mai frumos și mai mare oraș de Crăciun. În jurul orașului sunt pini foarte înalți, aceştia fiind brazii de Crăciun ai orașului, ce pot fi admiraţi în Barfüsserplatz şi Münsterplatz.

Frumosul oraș elveţian a fost piața de Crăciun preferată de călătorii britanici și italieni, fiind printre cele mai votate târguri de Crăciun din ultimul deceniu.

  1. Budapesta, Ungaria

Capitala Ungariei este apreciată drept una dintre cele mai preferate destinații pentru finalul lui 2022, având multe de oferit turiștilor, indiferent de vârstă. Aproximativ 120 de expozanți de produse artizanale şi gastronomi, acompaniaţi de o mulţime de programe de divertisment se adună în fața Bazilicii Sf. Ștefan, situată într-una dintre cele mai populare piețe din țară.

Budapesta a fost destinația preferată pentru turiștii americani și britanici în 2021 și a treia cea mai favorită a italienilor. Alături de Basel, Budapesta este una dintre cele mai votate piețe de Crăciun din ultimii zece ani.

  1. Metz, Franța

Cunoscută drept cea mai frumoasă piață de Crăciun din Franța, Metz oferă o experiență unică, cu multe activități care se desfășoară în tot orașul. Unele dintre cele mai distractive lucruri de făcut includ cumpărarea de cadouri artizanale, savurarea unei bucăţi de turtă dulce și patinajul pe gheață sau o ciocolată caldă, pe vreme rece.

Orașul mai este atractiv pentru turişti şi pentru traseul felinarelor.

  1. Bruxelles, Belgia

Deși există multe alte orașe în Belgia care sărbătoresc Crăciunul într-un mod minunat, capitala este alegerea supremă, aceasta fiind de ani de zile, împreună cu Strasbourg, Budapesta și Viena sunt printre cele mai vizitate destinații din Europa.

Spectacole grozave de sunet și lumini sunt la Marele Palat, un brad falnic, patinoare și o piață de Crăciun bogată și diversificată. Şi nu se poate spune că ai fost la Bruxelles dacă nu ai fost în “Turul de degustare de ciocolată din Bruxelles”, ceea ce este o adevărată încântare.

  1. Viena, Austria

Orașul se transformă într-o piață magică de Crăciun la mijlocul lunii noiembrie și arată ca un tărâm strălucitor de basm. Copiii se pot da într-un carusel, în timp ce adulții pot savura băuturi calde, în timp ce privesc copacii împodobiți festiv.

Mai mult, turiștii sunt sfătuiți să viziteze Palatul Schönbrunn, care este cea mai populară piață de Crăciun din oraș. Acolo puteți găsi obiecte de artizanat tradițional, poţi viziona concerte de Crăciun, programe pentru copii și admira meșteșuguri tradiționale. La fel ca multe alte orașe, Viena găzduiește și ateliere de Crăciun, susținute de localnici.

  1. Govone & Asti, Italia

Această destinație își propune să devină cea mai mare piață de Crăciun din Europa, cu un total de peste 130 de posturi de lucru pentru artizani și producători de alimente și vin din toată țara.

În castelul Govone vor avea loc spectacole muzicale live în diferite săli, totul încheindu-se cu întâlnirea lui Moș Crăciun. În total vor avea loc 448 de spectacole.

Accentul principal de anul acesta va fi tradiția bradului. În Piazza Roma, pe lângă instalații de Crăciun din plastic reciclat, vor fi amenajate două instalații luminoase care apar ca niște copaci înalți, care prezintă brazi de Crăciun alternativi, evitându-se tăierea a șaizeci de copaci adevărați.

  1. Praga, Cehia

Anul acesta, sărbătorile pentru Crăciun la Praga vor începe pe 26 noiembrie și se vor încheia ulterior pe 6 ianuarie 2023. În acest timp, Piața Orașului Vechi din capitala Cehă va fi vizitată de milioane de oameni. Pomul festiv de Crăciun din Praga este împodobit cu globuri tradiționale cehe, din sticlă suflată.

În ceea ce privește mâncarea, Praga a stabilit o ștachetă înaltă între toate țările europene. Vizitatorii se pot bucura de vin fiert, castane prăjite fierbinți, biscuiți din turtă dulce, prăjituri de Crăciun sau cârnați cehi la grătar.

  1. Craiova, România

Cu peste un milion de becuri led, Craiova a devenit cea mai lumininoasă destinaţie de Crăciun din România și una dintre cele mai bune piețe de Crăciun din Europa. Anul acesta, Târgul de Crăciun din Craiova s-a deschis pe 11 noiembrie și va dura până pe 8 ianuarie 2023.

Crăciunul va fi sărbătorit cu diferite evenimente precum piețe, concerte, patinoare, ateliere și standuri cu mâncare în diferite piețe din întreg orașului. European Best Destination a desemnat Târgul de Crăciun din Craiova pe locul șase în clasamentul celor mai frumoase evenimente de test tip din Europa.

  1. Leipzig, Germania

Piața de Crăciun din Leipzig este una dintre cele mai vechi din Europa și are peste 250 de tarabe sclipitoare în centrul său istoric, ceea ce o face și una dintre cele mai mari piețe de Crăciun din Germania.

Zona principală a pieței de Crăciun din Leipzig este Marktplatz, unde vizitatorii pot admira bradul de Crăciun înalt de douăzeci de metri și se pot bucura de diferite spectacole în piață. În Piața Augustusplatz, o roată Ferris de 38 de metri înălțime oferă priveliști sezoniere de la înălțime.

  1. Zagreb, Croația

Capitala Croației este o alegere excelentă pentru un Crăciun fericit și plin de aventuri, în 2022. Cea mai bună Piață de Crăciun din Europa, timp de trei ani la rând, nu are cum să dezamăgească nici anul acesta.

Delicatesele locale, vinul fiert și unul dintre cele mai mari şi diversificate programe de Crăciun din Europa fac orașul foarte atractiv pentru turiști. Pentru cei nesiguri cu privire la călătoria lor, alegerea unei opțiuni de anulare gratuită oferă mai multă flexibilitate înainte de a decide să viziteze Zagrebul de Crăciun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.