image_pdfimage_print

Lucrările de reparații și de reabilitare la clădirea Secției de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova au fost finalizate, intervențiile fiind susținute financiar din bugetul propriu al Consiliului Județean (CJ) Dolj pentru anul curent cu suma totală de 500.000 de lei.

„Un nou demers finanțat de instituția noastră și destinat îmbunătățirii condițiilor pentru desfășurarea actului medical s-a încheiat cu succes la cea mai mare unitate spitalicească din regiune.

Corpul de clădire ce cuprinde trei cabinete medicale și spațiile în care pacienții oncologici sunt consultați și pregătiți pentru radioterapie a fost complet renovat, la capătul unei investiții pe care Consiliul Județean Dolj a susținut-o cu o alocare totală de peste 100.000 de euro. Luând în considerare și instalarea noului accelerator liniar, în prima parte a acestui an, putem spune că serviciile oferite celor care au nevoie de astfel de proceduri se ridică acum la cele mai înalte standarde.

Angajamentele noastre în această sferă continuă. După cum se știe, avem în plină desfășurare, tot la SCJU Craiova, o investiție amplă de reabilitare și modernizare a imobilului în care funcționează Clinicile de Oncologie și Dermatologie. Lucrările, derulate în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de aproximativ trei milioane de euro, urmează să fie finalizate în prima parte a anului viitor“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Demersul de reabilitare a Secției de Radioterapie din cadrul SCJU Craiova, inițiat din surse financiare asigurate de CJ Dolj, a inclus anveloparea corpului de clădire, schimbarea tâmplăriei, refacerea rețelelor electrice, termice și sanitare,  instalarea unui sistem de monitorizare video, înlocuirea centralei termice, renovarea spațiilor interioare, dar și îngroșarea pereților aferenți buncărului, în vederea asigurării unei mai bune protecții la radioactivitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.