image_pdfimage_print

Modernizarea căii de tramvai (în cale proprie) de pe Calea Severinului, în zona industrială Cernele de Sus – Faza 1  şi   Modernizarea căii de tramvai (în cale proprie) de pe Calea Severinului, în zona industrială Cernele de Sus – Faza 2”

În data de 07.11.2019a fost semnat Contractul de finanțare nerambursabilă  nr. 4886 pentru proiectul „Modernizarea căii de tramvai (în cale proprie) de pe Calea Severinului, în zona industrială Cernele de Sus – Faza 1 şi Modernizarea căii de tramvai (în cale proprie) de pe Calea Severinului, în zona industrială Cernele de Sus – Faza 2” , finanţat prin  Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritatea de Investitii 4.1e obiectivul „Promovarea strategiilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în particular zone urbane, inclusiv promovarea planurilor sustenabile de mobilitate urbană şi a unor măsuri relevante pentru atenuarea lor’’.

În cadrul proiectului se vor executa urmatoarele:

  • modernizarea căii duble de rulare a tramvaiului  de pe str. Calea Severinului, de la intersectia cu bvd. Dacia si pana la Cernele de Sus – Izvorul Rece: aprox 2500 m cale dubla de rulare
  • amenajarea si dotarea a 10 statii pentru călători si drenajul pluvial
  • realizare sistem de drenaj gravitaţional ape pluviale la calea de rulare pe o lungime de 2600ml
  • modernizarea reţelei de contact şi a reţelei electrice de alimentare a firului de contact
  • înlocuirea cablelor şi a conexiunilor electrice, refacerea reţelei catenare prin înlocuirea stâilpilor şi repoligonizarea unor zone de susţinere a cablului de contact
  • plantare între firele de circulaţie a 104 stâlpi de tracțiune tip SC10005 confecționaţi din beton armat centrifugat
  • montarea a 8 cofreti pentru reteaua electrica de alimentare si a cablurilor de curent continuu aferente

Valoarea totală a proiectului: 55.909.659,71 lei inclusiv TVA

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea atractivităţii şi eficienţei sistemului de transport public local din municipiul Craiova prin implementarea unor măsuri integrate ce vizează îmbunătăţirea transportului public de călători cu tramvaiul şi descurajarea utilizării transportului privat.

Obiectivele specifice ale proiectului

  1. Modernizarea infrastructurii aferente transportului public de călători cu tramvaiul din municipiul Craiova prin reabilitarea a 2.500 m cale dublă de rulare a tramvaiului pe Calea Severinului.
  2. Reabilitarea infrastructurii de tramvai din municipiul Craiova prin modernizarea liniei de contact şi a reţelei pentu alimentarea electrică a tramvaielor de pe Calea Severinului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.