image_pdfimage_print

“Facem încă un pas important în demersul nostru de a reda Stadionul Tineretului sportului de performanță și de a transforma Craiova într-o destinație a competițiilor sportive de nivel internațional. Am scos la licitație serviciile de proiectare pentru noul complex sportiv care se va ridica pe amplasamentul actualului stadion.

Este vorba de o sală multifuncțională cu arenă de atletism indoor de categoria I, conformă normelor și standardelor naționale și europene, și o pistă de velodrom ce va corespunde specificațiilor impuse de Uniunea Internațională de Ciclism. Suprafețele de joc sunt concepute să asigure și desfășurarea altor sporturi, dar și a unor evenimente festive, concerte și spectacole.

Noul complex va asigura spații pentru sportivi: săli de antrenamente, vestiare, saună, zone de relaxare și camere pentru controlul medical, pentru staff-ul tehnic, dar și pentru presă. Spectatorii vor avea la dispoziție o tribună cu peste 6.500 de locuri, zone comerciale și parcări.

În paralel cu demersurile pentru proiectarea complexului sportiv, ne ocupăm și de procedurile de eliberare a amplasamentului și pregătirea terenului pentru viitoarea construcție.

De altfel, ne dorim ca întreaga zonă să fie una destinată sportului. De aceea, la următoarea ședință de plen a Consiliului Județean Dolj, vom supune votului un proiect de hotărâre prin care să solicităm Ministerului Tineretului și Sportului trecerea actualului Ștrand al Tineretului în proprietatea județului Dolj. În acest fel, vom putea integra și acest spațiu în rândul obiectivelor destinate sportului”, a spus președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.