image_pdfimage_print

Astăzi s-a semnat încă un contract de execuție pe fonduri europene, prin care va fi modernizată calea de tramvai din zona fabricii Ford, respectiv platforma industrială aferentă și strada Henry Ford.

Este vorba de componenta denumită “Modernizarea căii de tramvai (în cale proprie) de pe str. Henry Ford în zona industrială Ford și Extinderea sistemului de management al traficului prin integrarea de noi intersecții semaforizate cu funcționarea în regim adaptiv și sistem de comunicații – Etapa 1, Faza 3” din cadrul proiectului “Proiect Integrat de Modernizare a Sistemului de Transport Public cu Tramvaiul în Municipiul Craiova – MOTRIC – T1”.

Contractul are o valoare de 25.122.975,57 lei, TVA inclusă, iar banii provin în proporție de 98% din fonduri europene.

“Este un proiect cu impact major în cea mai importantă zonă industrială a municipiului Craiova, care va ajuta la descongestionarea traficului în zona fabricii Ford. În așteptarea noilor rame de tramvai, era obligatoriu să modernizăm calea de rulare pentru tramvai, stațiile de așteptare și intersecțiile rutiere din zonă, știut fiind faptul că în fiecare zi sunt mii de craioveni care folosesc acest mijloc de transport”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Durata de execuție a contractului este de șapte luni, iar printre lucrările prevăzute se numără reabilitarea căii de rulare, reabilitarea liniei aeriene de contact, modernizarea stațiilor pentru călători, realizarea sistemului de drenaj al apelor pluviale, sisteme de automatizare și amenajarea spațiului interior al buclei de întoarcere a tramvaiului. Este prevăzută, de asemenea, și extinderea sistemului de management al traficului, prin integrarea de noi intersecții semaforizate, precum intersecția cu Bdul. Decebal, intersecția cu str. Drumul Apelor, intersecția cu cele două accese auto apropiate de Poarta nr. 2 Ford, intersecția cu str. Căpșunilor și un acces auto către parcarea exterioară limitrofă Porții nr. 1 Ford – intersecția cu accesul auto de la Poarta nr. 1 Ford situat în proximitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.