image_pdfimage_print

Opera Română Craiova îi invită pe iubitorii artelor la două evenimente culturale speciale.Vernisajul expoziției „Artiști de pus în ramă” va avea loc duminică, 28 noiembrie 2021, la ora 17.00, în foaierul Teatrului Național Marin Sorescu, înainte de începereaspectacolului de operetă „Logodnicul din lună” de Eduard Künneke, susținut de Opera Română Craiova, în sala Amza Pellea, de la ora 18.00.

Artiștii Operei Române Craiova, în ipostaze recreate după tablouri cunoscute

Expoziția „Artiști de pus în ramă”, care cuprinde lucrări de Silviu-Cristian Mirescu, este inspirată de provocările lansate de marile muzee ale lumii, care au încurajat publicul să refacă opere de artă, în moduri cât mai creative, utilizând resursele minimale disponibile acasă, în atât de lungile perioade de carantină, în care oamenii își petreceau timpul în izolare.

Proiectul este menit să pună în valoare două instituții de cultură ale orașului: Muzeul de Artă și Opera Română Craiova. El constă în recrearea prin ipostaze asemănătoare de către artiștii Operei Române Craiova a 36 de tablouri din colecțiile Muzeului de Artă.

Lucrările pot fi admirate duminică, în foaierul Teatrului Național Marin Sorescu, înainte de începerea spectacolului de operetă „Logodnicul din lună” al Operei Române Craiova.

O operetă de succes

„Logodnicul din lună”, fermecătoarea compoziție a lui Eduard Künneke, a delectat generații de melomani, iar Opera Română Craiova a prezentat, la începutul acestui an, o nouă punere în scenă în regia lui Laurențiu Nicu. Succesul acesteia nu este întâmplător; paginile muzicale memorabile spun o poveste despre inocența primei iubiri, presărată cu mult umor, care a fost primită cu încântare de iubitorii muzicii din Craiova.

Reprezentația de duminicăîi reunește pe artiștiiRenata Vari, Petrișor Efrem, Anca Țecu, Dragoș Drăniceanu, Daniel Cornescu,Mihaela Popa, Laurențiu Nicu, Adrian Grădinaru, Serghei Doroș și Erna Marin, Alina Onofrei, Alexandra Iordache, Amina Almahadin, alături de Orchestra Operei Române Craiova, condusă de maestrul Dumitru Cârciumaru.

Conform măsurilor dispuse de autorități, participarea la cele două evenimente este permisă pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Este necesar ca participanții să poarte masca de protecție și să păstreze distanța față de ceilalți spectatori.

Intrarea la vernisajul expoziției „Artiști de pus în ramă” este gratuită, în limita spațiului disponibil și a măsurilor de siguranță sanitară menționate.

Biletele pentru spectacolul „Logodnicul din lună” pot fi achiziționate online:
http://bilete.operacraiova.ro/ro/show/61/detail

sau la agenția de bilete a Operei Române Craiova:

http://www.operacraiova.ro/ro/contact/agentia-de-bilete/

Str. Mihai Viteazul nr. 7, 0351.442.471, agentiadebilete@operacraiova.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.