“1,5 milioane de români trăiesc cu mai puțin de 5 euro pe zi, o sumă infimă, de șase ori mai mică decât cea cu care trăiesc cei mai săraci europeni. Este o tragedie națională și tocmai de aceea PSD insistă pe necesitatea creșterii veniturilor.
În privința Sănătății PSD vine cu un set consistent și rapid de măsuri pentru readucerea sub control a pandemiei, prin testare extinsă, tratamente în farmacii, vaccinare prin convingere și nu prin constrângere, prevenție și comunicare/parteneriat cu cetățenii
Este o rușine națională, este inacceptabil că atât de mulți români să ajungă la limita de jos a subzistenței. Polarizarea socială a atins dimensiuni grotești și tocmai de aceea PSD e determinat să crească veniturile – alocațiile, pensiile și salariul minim – și să taxeze luxul.
Acum, mai mult decât oricând, este nevoie de solidaritate socială! În viziunea PSD, e imperios necesar ca cine-și permite luxul mai multor proprietăți, al bolizilor de sute de mii de euro, al iahturilor, etc, trebuie să contribuie mai consistent, prin taxe mai ridicate, astfel încât statul român să poată avea resurse pentru a avea grijă de toți cetățenii săi.
Ce prevăd cele trei măsuri privind creșterea veniturilor care trebuie aplicate din prima lună de guvernare.
Creșterea alocațiilor pentru copii: de la 214 la 300 de lei, pentru copiii între 2 și 18 ani și de la 427 la 600 de lei, pentru copiii mai mici de 2 ani și pentru cei cu dizabilități..
Creșterea pensiilor: majorarea punctului de pensie cu 11%.
Creșterea salariului minim: de la 2.300 la 2.550 de lei.
Care sunt măsurile esențiale ale PSD, de ordin medical, pentru combaterea eficiente a pandemiei și oprirea sarabandei sutelor de morți zilnic. Selecție
Accesul facil la diagnostic și tratament ; centre ambulatorii în toate orașele care să ofere consultații, investigații și prescripție rapidă.
Accesul la medicație antivirală pe bază de prescripție în farmaciile cu circuit deschis.
Stabilirea urgentă a criteriilor de internare în spital a pacienților COVID-19.
Pachet de informații ușor accesibil pentru toți cetățenii: ce fac dacă am un test pozitiv, dacă sunt contact al unui caz pozitiv? Unde mă adresez? Când și unde mă prezint la medic? De unde procur medicația de care am nevoie?
Asigurarea de teste rapide de calitate decontabile pe baza unui preț de referință.
Organizarea de centre de testare, eventual in spatii dedicate in actualele centre de vaccinare
Instruire în vederea testării/auto-testării gratuite a angajaților nevaccinați în toate instituțiile publice minim o dată pe săptămână și pentru unitățile sanitare de 2-3 ori pe săptămână.
Acces gratuit la testare o dată pe săptămână la centre de testare, medici de familie și ambulatorii de specialitate pentru persoanele asimptomatice.
Testarea elevilor dar și a studenților, prin teste din salivă, minim o dată pe săptămână
Continuarea campaniei de vaccinare, în paralel cu punerea în funcțiune a unei campanii credibile de informare”, a spus europarlamentarul Claudiu Manda.