image_pdfimage_print

“Astăzi se încheie turnarea stratului de asfalt în localitatea Vârtop, pe drumul județean 552, Craiova-Cetate. Timp de patru zile, muncitorii și peste 60 de camioane și utilaje au lucrat pentru ca cele două sensuri de mers să fie finalizate. În total, 3000 de tone de mixtură asfaltică au fost necesare pentru turnarea primului strat, pe o lungime de 3,2 kilometri, în intravilanul localității.

După această etapă, constructorul va continua cu amenajarea celor patru stații de autobuz din Vârtop și cu executarea podețelor pe drumurile laterale din localitate.

Simultan, pe cel de-al doilea tronson al drumului județean 552, se lucrează în alte trei localități. În comuna Cetate se amenajează trotuarele și pistele de biciclete, în localitatea Unirea se lucrează la acostament, iar în Caraula se fac lucrări mai ample, premergătoare turnării asfaltului ce va demara în a doua parte a acestei luni: zidurile de sprijin, frezarea asfaltului existent, urmate de așternerea stratului de piatră spartă. În localitatea Plopșor, s-a ajuns deja la stadiul montării plăcuțelor carosabile.

În această săptămână, am avut o întâlnire cu reprezentanții constructorilor care lucrează pe drumurile județene, în cadrul căreia am discutat despre accelerarea ritmului de lucru și pregătirea tuturor arterelor rutiere pentru circulația pe timp de iarnă”, a spus președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.