“Peste 100 de obiecte din patrimoniul cultural național vor fi expuse, de astăzi, la Secția Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei din Craiova. A început a 16-a ediție a Salonului Național de Restaurare, cel mai mare eveniment de acest tip din țară.

Tot astăzi a fost dat startul Conferinței Științifice Internaționale ,,Materie şi materiale în și pentru conservarea patrimoniului cultural”, un eveniment care reunește peste 100 de experți restauratori din întreaga țară, dar și din străinătate.

În cadrul Salonului de Restaurare, vizitatorii vor avea ocazia de a admira obiecte de patrimoniu unicat, altele rare, de o valoare inestimabilă, din ceramică, metal, lemn, textile, piele sau hârtie. Toate aceste piese au trecut prin etape riguroase de restaurare din partea experților în domeniu. Evenimentul se va încheia cu o gală, Gala Restaurării Românești, în cadrul căreia vor fi acordate 15 titluri de excelență în restaurare pentru bunuri de patrimoniu expuse, în urma jurizării de către specialiști de marcă din țară.

De cealaltă parte, în cadrul conferinței, specialiștii vor susține comunicări științifice recunoscute la nivel international. Specialiştii Laboratorului de Restaurare-Conservare, din cadrul Muzeului Olteniei, vor prezenta metode, studii şi strategii ale restaurării și conservării românești.

Craiova devine astfel centrul unor manifestări culturale de excepție, adresate atât publicului larg, cât și specialiștilor din domeniu”, a spus președintele Consiliul Județean Dolj, Cosmin Vasile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.